NAJJAČI I NAJSLABIJI

Predstavljamo protivnike Hrvatske na Euru

20.04.2012 u 10:21

Bionic
Reading

Sredinom srpnja Hrvatska će tražiti put prema nokaut fazi nogometnog Eura. Između njih i tog dostignuća stoje Španjolci, Talijani i Irci

ŠPANJOLSKA:

Što reći o Španjolcima? Prvaci Europe i svijeta imaju najprepoznatljiviju igru na planetu, krajnje uigran sastav koji je raspoređen između Barcelone i Reala... Nema sumnje, oni će proći u drugi krug i olakotna je okolnost to što s njima igramo zadnji dvoboj. lako je moguće da budu rasterećeni, možda i pod prijetnjom kartonima, i da će igrati u nešto malo manje opasnom sastavu u Gdanjsku.

Gol Inieste za prvi svjetski naslov Španjolaca


ITALIJA:

Na kraju ždrijeba ostala je dilema: Talijani ili Englezi. Čini se da je Prandellijev sastav nešto bolji izbor. Jaki su, s lakoćom su prošli skupinu kvalifikacija, ali već godinama ne ulijevaju strah u kosti. Nakon što su 2006. četvrt puta postali svjetski prvaci, u dva su velika natjecanja upisali samo jednu pobjedu i dva ispadanja u skupinama. Kamo sreće da se taj trend nastavi, kao i lijepa serija Hrvata protiv prekomorskih susjeda, od kojih smo međusobno daleko uspješniji. U međuvremenu su posložili redove, ali tek moraju dokazati da su spremni za veliki rezultat.

Materazzi kao da je ukleo Talijane, nakon 2006. postali su prolaznici

IRSKA:

Trappatonijev sastav kotira kao možda i najslabija momčad natjecanja. Ovo im je tek drugi nastup na Euru u povijesti, a Poljsku su izborili preko slabašne Estonije, ali su i tradicionalno, gotovo poslovično, čvrsti. Najbolji je dokaz njihov niz od 11 dvoboja bez poraza u kojima su primili samo dva gola. Tu je uključen i remi bez golova s Hrvatskom u Dublinu u kolovozu. veliki im je uspjeh što su ušli među elitu, ali svatko će morati duboko kopati da nađe prolaz pored njihova čvrstog bloka.

Irci su dobili jackpot u ždrijebu i lako prošli Estonce