TAKO TUŽNO

Predsjednik UFC-a Dana White šokirao mizerijom koju daje borcima za šamaranje u svojoj novoj ligi

26.01.2023 u 16:38

Bionic
Reading

Fanovi su šokirani koliko predsjednik UFC-a Dana White plaća borce u šamaranju u novo osnovanoj ligi 'Power Slap League'

Iako je većina svijeta zgrožena novim 'sportom' u kojem dva protivnika jedan drugome zadaju šamare dok netko ne završi u nesvijesti, on se neumoljivo širi u svaki kutak svijeta. Prvi čovjek UFC-a, najmoćnije organizacije MMA-a, tu je vidio novu priliku za dobru zaradu, ali Dana White po običaju ne plaća previše.

Veteran UFC-a Eric Spicely otkrio je koliko su mu nudili za sudjelovanje u 'Power Slap ligi'

'Bili biste bili šokirani koliko se to plaća. Za prvu borbu dobio bih dvije tisuće dolara.'

Riskirati potres mozga, izbijene zube, puknuće bubnjića u uhu, unakaženo lice i moguće trajne posljedice za tu mizeriju od novca, a još nemate pokriveno ni zdravstveno osiguranje. Svašta! Spicely je tu 'nemoralnu' ponudu odbio, ali očajnika ima sasvim dovoljno. Naravno, na ovakvo plaćanje boraca u šamaranju reagirali su fanovi putem društvenih mreža.

'Jamstvo barem jednog potresnog udarca (ali vjerojatno nekoliko) na nacionalnoj mreži za samo 2000 dolara?', napisao je jedan, a drugi dodao:

'Sigurno, nedovoljno za pokrivanje medicinskih računa ili vjerojatno dva tjedna zdravstvenog osiguranja ako se bavite tim poslom.'

'Pokušavam razmisliti o tome koliko bi novca vrijedilo da to učinim. Ali mučim se izračunati cijenu zdravstvenih učinaka', nadovezao se još jedan.

A ovo su još neke reakcije: 'To nije ni približno dovoljno', 'Rekao sam prije, slap liga je bila samo Danin način da gleda nokaute za puno manju plaću,', 'Tako tužno'.