Karl-Erik Nilsson

Predsjednik Švedskog saveza uoči mogućeg okršaja protiv Rusije u kvalifikacijama za SP iskreno rekao: Naše misli su s ukrajinskim prijateljima

24.02.2022 u 12:13

Bionic
Reading

Predsjednik Švedskog nogometnog saveza Karl-Erik Nilsson izjavio je da mu je nezamislivo da u Rusiji igraju utakmicu dodatnih kvalifikacija za SP u Kataru u vrijeme u kojem Rusija pokreće invaziju na Ukrajinu

Švedska u dodatnim kvalifikacijama 24. ožujka na domaćem terenu igra protiv Češke, a Rusija kod kuće protiv Poljske. Ukoliko Švedska i Rusija pobjede, utakmica koja bi odlučivala o tome tko ide na SP igrala bi se u Rusiji 29. ožujka.

'To je mogući scenario, ali kada smo se probudili jutros spontano razmišljanje navodi na to da je nezamislivo da za nekoliko tjedana igramo nogometnu utakmicu u Rusiji. Kako sada stvari stoje nema želje da igramo nogometnu utakmicu u Rusiji', kazao je Karl-Erik Nilsson.

'Naše misli su sa ukrajinskim prijateljima i nogomet mi se čini manje važnim usred ovog pakla', dodao je Nilsson.

On nije pozvao da se Rusija izbaci iz kvalifikacija za SP:

'Mislim da ne bi trebali naglo donositi odluke. Trebali bi uzeti vremena i vidjeti što je potrebno učiniti. Trenutno je važno da se položi oružje, i da zavladaju mir i sloboda'.

Predsjednik Švedskog nogometnog saveza kazao je da bi želje Ukrajinaca trebale biti vodič za nogometnu reakciju.

'Trenutno Ukrajinci imaju puno važnijeg posla od nogometa, ali važno je da zahtjev dođe iz Ukrajine. Budućnost dolazi i morat ćemo pokazati solidarnost s našim nogometnim prijateljima u Europi', rekao je Nilsson.