LEGENDA IZJAVILA

'Predsjednik Fife je korumpirani ku***n sin!'

13.03.2014 u 11:54

Bionic
Reading

Nogometna legenda, a danas kontroverzni političar Romario oštro je kritizirao predsjednika krovne nogometne organizacije (FIFA) Josepha Blattera i tajnika Jeromea Valckea...

Bivši brazilski reprezentativac i svjetski prvak iz 1994. godine tvrdi da su se obojica obogatili od organizacije nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Brazilu uzimajući novac ucjenama i krađom.

'Potrošili smo ogromne svote novca za organizaciju Svjetskog prvenstva i to je apsurdno, a bit će još i gore. Walcke je jedan od najvećih 'reketara' u povijesti svjetskog sporta, te zajedno s Blatterom tvori ubitačan ucjenjivački dvojac. Predsjednik FIFA-e je lopov i korupirani ku.... sin! Oprostite na izrazu. Valcke je u mojoj zemlji izjavio da će SP biti jedno od najgorih u povijesti? I svi su mu na tome pljeskali... Nemam riječi' – rekao je Romario

Romario nije jedini koji ovako misli. Tijekom Kupa konfederacija, koje je bilo svojevrsna uvertira Svjetskom prvenstvu, bile su redovite demonstracije pred stadionima, kojima je dio javnosti izrazio nezadovoljstvo zbog pretjeranih troškova Svjetskog prvenstva, kao i najavljenih preskupih ulaznica.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu, koje će utakmicom otvoriti domaćin i Hrvatska, trajat će u razdoblju od 12. lipnja do 13. srpnja.