TO JE MOĆ NOGOMETA

Predivna gesta Turaka prema malom uplakanom Englezu

14.08.2015 u 14:43

Bionic
Reading

Prodaja Robina Van Persieja u Fenerbahče trenutak je koji je obilježio mladi život jednog odanog navijača Manchester Uniteda. Prvo je došao šok, no sve se okrenulo u jako lijepo iskustvo za dječaka i njegovu obitelj

Tijekom ljeta se majka petogodišnjeg Louisa Diamonda mogla uvjeriti koliko njezinom sinčiću znače Manchester United i nizozemski napadač Robin van Persie. Ušla je u sobu i pred kamerom upitala dijete zašto plače.

'On će otići,' grcalo je dijete u suzama i pokazivalo na zid gdje je zalijepio improvizirane postere. 'Robin Van Persie odlazi. Žele ga prodati,' istinski je patilo dijete koje još nije moglo dokučiti tržišna nogometna pravila.

Maleni je nastavio patiti, a snimka koju je majka stavila na internet došla je do navijača novog Van Persiejevog kluba Fenerbahčea i muke malog Louisa počele su se pretvarati u jako lijepu nogometnu priču.


Navijači su odlučili skupiti dvije tisuće funti kako bi obitelj Diamond ugostili na svom stadionu i organizirali im susret s dječakovim idolom. Snimka je u međuvremenu u Turskoj postala prvorazredni hit pa je i klupski predsjednik odlučio dolazak Diamonda u Istanbul podići na otmjeniju razinu. Na aerodromu Atatürk jučer su ih čekale TV kamere, na ulici su malenog prepoznavali i neki prolaznici, na stadionu ih čekaju mjesta u predsjedničkoj loži, a nakon razgovora s Van Persiejem sretni Englezi proslijeđeni su na dodatan petodnevni odmor u Antalyju.

Mladićev otac Sam zahvalio je Turcima na sasvim neočekivanoj priči iz snova, dok je mali Louis vjerojatno čekao kada će sva ta gungula više proći da može upoznati igrača kojeg obožava.