FORMULA 1

Pred nama je VN Mađarske; nad vozače se nadvila opasna prijetnja koja bi mogla rezultirati strašnim kaosom na stazi

28.07.2022 u 17:57

Bionic
Reading

Pred nama je VN Mađarske, 13. utrka sezone prvenstva Formule 1, koja bi se zbog najavljenih vremenskih uvjeta mogla pretvoriti u kaos i pravi izazov za vozače

Utrka na Hungaroringu zadnja je prije uobičajene ljetne stanke koja traje gotovo mjesec dana, a problem bi vozačima osim nezgodne staze mogli raditi i vrućina, pljuskovi te grmljavina. Vremenska prognoza nije naklonjena momčadima Formule 1.

Prošle godine senzacionalno je slavio Esteban Ocon u Alpineu, a utrka je počela u mokrim uvjetima što je rezultiralo brojnim sudarima u prvom zavoju, pa je već nakon tri kruga otpalo sedmero vozača.

I ove godine moglo bi biti ozbiljnih problema. Uzak i krivudav Hungaroring dovoljno je težak u najboljim uvjetima, a najavljene visoke temperature i kišni uvjeti kombinirano bi donijeli novu dramu.

I dok se u petak najavljuju visoke temperature, najopasnije će biti u subotu u kvalifikacijama kada se očekuju brojni pljuskovi praćeni grmljavinom što bi moglo rezultirati kaosom u borbi za što bolju startnu poziciju za nedjeljnu utrku.

Naravno, prije toga treba 'preživjeti' subotu. Što se tiče nedjelje, tada bi trebalo biti u redu, temperatura do 25 stupnjeva, oblačno, ali s mađarski  vremenom nikad se ne zna.

  • +4
Formula 1, VN Francuske, 2022. Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER