SVE JE REKAO

Novi zločesti dečko Formule 1; ima psihologa, urla preko radija, a svima poručuje: Nisam jedini...

28.07.2022 u 08:31

Bionic
Reading

Vozač AlphaTaurija Yuki Tsunoda nije presretan time što za njega sve više govore da je novi zločesti dečko Formule 1

Japanac smatra da njegova reputacija nije opravdana, odnosno da nije u redu da ga se smatra vozačem koji bjesni i gubi kontrolu za vrijeme utrka.

Naime Yuki Tsunoda, za kojeg mnogi smatraju da je izuzetan talent, privukao je pozornost u Formuli 1 i zbog agresivnijeg načina vožnje, ali i zbog radijskih poruka upućenih svojoj momčadi iz kojih se mogu iščitati ljutnja i nezadovoljstvo.

Inače, Tsunodin temperament je doveden u pitanje i od Helmuta Marka, koji vodi Red Bullov vozački program. On je japanskog vozača opisao kao 'problematično dijete', a spomenuo je da su doveli i psihologa da s njime radi kako bi smanjio svoje ispade bijesa.

Međutim 22-godišnjak, koji je zasad osvojio 11 bodova, vjeruje da napreduje u obuzdavanju svojih emocija i smatra da osim njega u Formuli 1 ima i drugih usijanih glava.

  • +4
Formula 1, VN Francuske, 2022. Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER

'U posljednje vrijeme to dobro kontroliram u usporedbi s prošlom godinom. Ne mislim da sam samo ja taj koji bjesni na utrkama', rekao je Tsunoda i dodao:

'Čini se da sam ja bjesniji od drugih jer vjerojatno vičem, eto zašto. U posljednje vrijeme nisam toliko ljut. Miran sam. Mislim da postoje druge stvari na koje se moram usredotočiti. Isto tako, čak i ako vičem, nikoga nije briga ako dobro odradim utrku.'