FORMULA 1

[VIDEO] Grom iz vedra neba! Četverostruki svjetski prvak šokirao sve i objavio odlazak u mirovinu

28.07.2022 u 13:17

Bionic
Reading

Jedan od najboljih vozača Formule 1, Nijemac Sebastian Vettel objavom na Instagramu šokirao je i ražalostio fanove ovog sporta

Četverostruki svjetski prvak najuspješniji dio karijere proveo je u Red Bullu, nakon čega je prešao u Ferrari, a potom početkom 2021. godine u Aston Martin, s kojim ima ugovor do kraja ove sezone.

Kada se očekivala vijest o nastavku sezone, kao grom iz vedra neba stigla je Vettelova objava da napušta Formulu 1 kako bi se mogao posvetio obitelji i običnim malim stvarima koje je zapostavio zbog jurnjave u bolidu.

'Ovdje sam da objavim svoju odluku o odlasku u mirovinu. Napuštam Formulu 1 na kraju ove sezone. Volim ovaj sport, u centru je mog života otkako znam za sebe, ali u životu postoje i druge stvari kojima se čovjek mora posvetiti. Otac sam troje djece i suprug prelijepe supruge. Volim biti uz svoju obitelj, a osim Formule 1 zanimaju me i druge stvari kojima se nisam uspio posvetiti zbog ovog sporta. Želim biti što bolji otac i suprug, a zbog energije i vremena koje dajem Formuli 1 to ne uspijevam. Vrijeme je da budem uz svoju obitelj kada god im budem trebao', rekao je Vettel, a navijačima se obratio na engleskom i njemačkom jeziku.