TRI UTRKE OSTALE

Pred Lewisom Hamiltonom je nemoguća misija, Britanac je to sam priznao, a zatim je svijetu otkrio senzacionalnu vijest!

29.10.2022 u 07:51

Bionic
Reading

Lewis Hamilton priznao je da očekuje da će Mercedes ovu sezonu Formule 1 završiti bez pobjede, a time bi prestao i njegov savršeni niz koji traje 15 godina

Lewis Hamilton je bio jako blizu pobjede na nedavnoj VN SAD-a, završio je kao drugi iza Maxa Verstappena, a britanskom vozaču bilo je to sedmo postolje u sezoni, ali niti jednom nije završio na najvišem. Tako je došao u opasnost njegov savršeni niz koji traje desetljeće i pol.

Naime, od kada je došao u Formulu 1, britanski vozač je u svakoj sezoni pobijedio barem jednom. Takav niz od 15 prvenstava s barem jednim trijumfom imao je još jedino Michael Schumacher. Hamilton je ove sezone dobio priliku da ga nadmaši i da 16. godinu zaredom dođe do minimalno jedne pobjede, ali to se još nije dogodilo, a do kraja su ostale tek tri utrke (Meksiko, Brazil, Abu Dhabi).

'Mislim da stvarno moramo biti realni, Red Bullov bolid je bio najbrži cijele godine i još uvijek je najbrži', priznao je Hamilton kako pobjeda u ovoj sezoni izgleda kao nemoguća misija.

Recimo, na zadnjoj utrci u Austinu (VN SAD-a) Verstappen je ostao nepomičan 11 sekundi tijekom svog drugog i posljednjeg zaustavljanja u boksu, što je dovelo do toga da je vozač Red Bulla pao oko sedam sekundi iza Britanca, s Leclercom također između njih. Međutim, aktualni prvak je pokazao nevjerojatnu brzinu da uhvati i prođe i Ferrari i Mercedes te je došao do 13. pobjede u 19 utrka ove sezone.

'Osim ako se još nekome od njih ne dogodi nešto tako drastično, malo je vjerojatno da ćemo imati pravi tempo da bismo se mogli natjecati s njima. No dat ćemo sve od sebe i radimo na bolidu kako bismo se mogli boriti s njima', dodao je Hamilton.

  • +7
Formula 1: Velika Nagrada SAD 2022. Izvor: EPA / Autor: GREG NASH

Hamiltonov trenutni ugovor istječe krajem 2023., a novi bi ga odveo u F1 u dobi od 39 godina. Sada izgleda vjerojatnije nego ikad da će nastaviti voziti i u toj dobi.

'Sklopit ćemo još jedan posao. Sjest ćemo i razgovarat ćemo o tome u sljedećih nekoliko mjeseci. Želim se nastaviti utrkivati. Volim to što radim. Radim to već 30 godina i ne osjećam da bih trebao prestati', najavio je senzacionalnu informaciju Britanac.