ZAVRŠNA FAZA PRIPREMA

Pred 'kraljicama šoka' je SP, a izbornik otkrio koji je glavni cilj

20.11.2023 u 20:59

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se ovog ponedjeljka u Zagrebu te započela završnu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se od 29. studenoga do 17. prosinca održati u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj

Hrvatska će završni dio priprema obaviti u Poreču, a od 25. do 27. studenoga sudjelovat će na Croatia kupu u Novigradu. Tom prilikom suparnice će hrvatskim rukometašicama biti Kongo (25. studenoga) i Crna Gora (27. studenoga).

'Bit ćemo spremni za SP. Okupili smo se, imamo mali broj dana za rad i krećemo odmah slagati stvari za prvenstvo. Na Croatia kupu ćemo iskristalizirati neke stvari, prvenstveno kada su u pitanju putnice na SP. Sve ide svojim tijekom, od ranije postoje automatizmi koje ćemo nadograditi, a neke lošije stvari ispraviti. Skupina na prvenstvu je dobra, lijepo što dvije lakše utakmice imamo na startu iako pritom ne želim podcijeniti Senegal i Kinu. Naravno, želja je plasman među dvije najbolje u grupi i prolaz u drugi krug', rekao je novi izbornik ženske reprezentacije Ivica Obrvan.

Izbornik Obrvan u ekipi ima sljedeće igračice: Tea Pijević, Ivana Kapitanović, Lucija Bešen, Paula Posavec, Andrea Šimara, Tena Japundža, Nikolina Zadravec, Katarina Ježić, Sara Šenvald, Mia Brkić, Ćamila Mičijević, Dejana Milosavljević, Tena Petika, Kristina Prkačin, Tina Barišić, Valentina Blažević, Stela Posavec, Larissa Kalaus, Katarina Pavlović, Klara Birtić, Dora Kalaus Žulj i Lara Burić.

'Jedva sam dočekala ovaj dan, da se okupimo u reprezentaciji. Čak sam bila i djelomično nervozna. Nadam se kako ćemo se pripremiti na pravi način za SP, neke lakše ozljede postoje. Posebnost su kratke pripreme koje će nama možda i teže pasti jer imamo novog izbornika. No, vjerujem da ćemo brzo shvatiti mi njega, kao i izbornik nas te da ćemo se pripremiti na najbolji mogući način', komentirala je Ćamila Mičijević, jedna od najboljih igračica Hrvatske.

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu smještena u skupinu A zajedno sa Senegalom (1. prosinca u 18 sati), Kinom (3. prosinca u 15.30 sati) te Švedskom (5. prosinca u 20.30 sati). Tri najbolje ekipe iz svake od osam skupina prolaze u glavnu fazu natjecanja, a najslabija nastavlja igrati President Cup.

Prođe li u drugu fazu Hrvatska će igrati s tri reprezentacije iz skupine B u kojoj se nalaze Mađarska, Crna Gora, Kamerun i Paragvaj. Hrvatska osmi put nastupa na svjetskim prvenstvima. Najbolji rezultat dosad je šesto mjesto 1997. godine u Njemačkoj.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'