PRETJERUJU LI?

Praznovjerni navijači madridskog Reala zahtijevaju od 'kraljevskog kluba' da se toga odmah odreknu

09.11.2020 u 15:12

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida doživjeli su težak poraz na gostovanju kod Valencije (1:4) u 9. kolu prvenstva, a navijači smatraju da roza dresovi ne donose sreću 'kraljevskom' klubu

Podsjećamo, Real je doživio najteži poraz sezone iako na Mestalli ništa nije ukazivalo na potop, jer je madridski velikan poveo u 23. minuti golom Kareema Benzeme. No, u 35. minuti dosuđen je penal za domaće, udarac Solera obranio je Curtois, odbijenu loptu Soler je smjestio u vratnicu, a na drugoj odbijenoj lopti najbrži je bio Musah i napokon pogodio mrežu. Ipak, aktivirao se VAR koji je naznačio da je vratar Reala Curtois prerano napustio svoj prostor na crti, ponovio se penal, a Soler je ovaj puta bio precizan.

U 43. minuti branič Reala Varane nespretno je pogodio svoju mrežu, a taj gol je priznat tek nakon dugotrajnog VAR provjeravanja. U drugom dijelu Soler je još dvaput pogađao (54, 63) iz penala i došao do rijetkog 'hat-tricka'.

Nakon utakmice, dio navijača razloge poraza pronašao je u boji dresova. Da, nije greška, pojedini simpatizeri španjolskog prvaka smatraju da roza garnitura nije sretna za njihove zvijezde.

  • +11
FC Valencia - Real Madrid, 8.11.2020. Izvor: EPA / Autor: Kai Foersterling

Naime, Realu je to treći puta da je zaigrao u toj garnituri i svaki puta je ishod bio isti – poraz. Prije Valencije, Real je gubio prošle sezone od Manchester Cityja pa nedavno doma od Cadiza.

Zato dio, očigledno praznovjernih navijača, preko društvenih mreža zahtjeva da se Real odrekne roza garniture te u sljedećim utakmicama nosi dresove u 'normalnim' bojama.