dinamo - to smo mi

'Pravomoćnost presude značit će da Skupštinari Dinama preuzimaju odgovornost za nastalu financijsku štetu'

06.06.2019 u 13:28

Bionic
Reading

Iako je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog malverzacija u Dinamu, Zoran Mamić doživio je veliki povratak u klub i to u funkciji sportskog direktora. Presuda s osječkog Županijskog suda nije bila prepreka za ovo imenovanje – ono je čisto kao suza i prema Statutu Dinama i prema Zakonu o sportu

Kao što je tportal pisao u srijedu, nakon objave povratka Zorana Mamića, cijeli postupak njegovog imenovanja na funkciju sportskog direktora, napravljen je prema Statutu kluba, koji kao i Zakon o sportu, kao ograničavajući faktor za klupske funkcije prepoznaju isključivo pravomoćne presude.

Prema aktualnom Statutu iz prosinca 2018., članovi klupskih tijela ne mogu biti osobe koje su 'u posljednje tri godine pravomoćno kažnjene za kaznena djela ili prekršaje u sportu i u vezi sa sportom i sportskim natjecanjima' i one koje su 'pravomoćno osuđene na kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest mjeseci'.

Iz Udruge 'Dinamo - to smo mi', naravno s cijelim se slučajem ne slažu i čekaju pravomoćnost presude.

A do tad upozoravaju skupštinare kluba, njih 80, kako će ovih dana iz USKOK-a dobiti i opomenu pred tužbu na kućnu adresu, obzirom da je USKOK u žalbi ustvrdio kako je Klub kao Udruga građana vlasništvo svih članova.

Njihovu objavu s Facebook profila prenosimo, baš kao i imena svih skupštinara koje pozivaju na odgovornost.

  • +12
Predstavljanje Zorana Mamića i nove strukture sportskog odjela GNK Dinamo. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX