REAKCIJA PRVOG NA SVIJETU

Pravi pothvat je pobijediti Rafaela Nadala u Roland Garrosu; evo što je sve rekao emotivni Novak Đoković poslije rušenja 'kralja zemlje'

12.06.2021 u 09:11

Bionic
Reading

Novak Đoković plasirao se u finale Roland Garrosa u Parizu pobijedivši u teniskom klasiku Rafaela Nadala nakon četiri sata velike borbe s 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2, a prvi igrač svijeta poslije meča nije skrivao emocije

Podsjećamo, Srbin je nanio 13-erostrukom pobjedniku Nadalu tek treći poraz od 2005. godine na Roland Garrosu. Španjolac je u meč ušao s 33 pobjede u nizu u Parizu i činilo se da će stići do nove jer je dobio prvi set s 6-3.

No, Đoković se nije predao, počeo je briljantno, zadajući Nadalu goleme glavobolje raznim i precizno odmjerenim udarcima. Srbin je dobio drugi set s 6-3, u trećem vodio s 5-3, da bi u 'tiebreaku' ipak prevladao Đoković i dobio treći set nakon 92 minuta igre. U četvrtom setu Đoković je imao više svježine, a iako je set otvorio s 0-2, dobio je šest gemova u nizu i slavio tek drugi puta protiv Nadala na Garrosu.

'Za mene je ovo jako poseban meč. Bila je stvarno fenomenalna atmosfera i najbolji meč koji sam igrao. Jedan od top tri meča koje sam odigrao i koji će se pamtiti cijelog života. I moje je zadovoljstvo igrati protiv Rafe jedan takav meč. Sigurno jedan od najvećih mečeva koje smo igrali u Parizu. Bio je to susret u sjajnoj atmosferi sa nevjerojatnom energijom sa tribina. Za navijače i jednog i drugog igrača. Sve je bilo fantastično', rekao je prvi igrač svijeta.

  • +11
Novak Đoković - Rafael Nadal (polufinale Roland Garrosa) Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

'Teško je pronaći način za opisati kako je posebno igrati sa Rafom ovdje. Teško je objasniti i koliki je pritisak igrati s njime na ovome terenu. A pritisak je privilegija. Gledam kako unaprijediti svoj karakter, kao osoba, naravno i kao tenisač', dodao je. Đoković.