debitant na SP-u

Poznato je tko će suditi utakmicu Hrvatske i Belgije; u prvom susretu na ovom SP-u nije se proslavio...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 30.11.2022 08:31
  • Objavljeno 30.11.2022 u 08:07
Bionic
Reading

U četvrtak (1. prosinca, 16 sati) Hrvatska protiv Belgije igra utakmicu 3. kola grupne faze SP-a u Katru, a FIFA je objavila tko će suditi meč koji odlučuje o plasmanu u osminu finala

Utakmicu između Hrvatske i Belgije vodit će Englez Anthony Taylor (44) kao glavni sudac, pomagat će mu sunarodnjaci Gary Beswick i Adam Nunn, dok će četvrti sudac biti Ištvan Kovač. U VAR sobi će biti Marco Fritz, Tomasz Kwiatkovski, Rafael Foltyn i Benoit Milot.

Tayloru je ovo prvo Svjetsko prvenstvo, a na velikim natjecanjima je debitirao prošle godine na Euru. Tada je sudio dramatičnu utakmicu između Finske i Danske u Kopenhagenu, kada je danski kapetan Christian Eriksen na travnjaku doživio srčani udar.

  • +33
SP Katar: Hrvatska - Kanada Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Na ovom SP-u je u 2. kolu sudio susret Južne Koreje i Gane (2:3), a mnogi su mišljenja da se nije proslavio. Južnokoreanci su imali velikih prigovora na njegovo suđenje.

Anthony Taylor do sada nije sudio Hrvatskoj, a zanimljiv opis njegovog suđenja dao je HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

'Taylor je uniformiran sudac, od deset utakmica svih deset odsudit će na identičan način', opisao ga je Marijo Strahonja.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal