el clasico

Luka Modrić se našao na žestokom udaru kritičara nakon poraza od Barcelone, a onda se oglasio Carlo Ancelotti

20.03.2023 u 09:40

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić za Real Madrid odigrao je 76. minuta u El Clasicu protiv Barcelone, a španjolski mediji nakon 2:1 poraza 'kraljeva' nisu imali milosti

Barcelona je u El Clasicu na svom Nou Campu u 26. kolu španjolskog prvenstva slavila 2:1, a pobjedu je Kataloncima donio Franck Kessie golom u 92. minuti utakmice. Barca tako 12 kola prije kraja ima velikih 12 bodova prednosti u odnosu na Real...

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić za Real je igrao do 76. minute kad je umjesto njega ušao Ceballos, a španjolski mediji Morića su proglasili jednim od najlošijih na terenu.

'Bio je neprimjetan u pojavljivanju u prostorima koje su igrači iz ofenzivne linije otvarali svojom pokretljivošću', navodi se u analizi utakmice koju je objavila Marca uz napomenu:

'Dobro je Modrić izlazio iz pritiska, a to je stvaralo povoljne situacije u napadu. U njegovoj igri bilo je težine sve dok je imao snage, ali to nije potrajalo...'

Puno kritičniji je bio AS koji u svom izvještaju za Modrića nije imao pozitivnih kritika.

'Modrić je zamijenjen u 76. minuti, a do tada je odigrao utakmicu za zaborav. U napadu nije napravio ništa, u obrani je bio nula, a od početka El Clasica bio je užasan. Nije ga se vidjelo na terenu, kao da je nestao... Pobijedio je u jedva 15 posto duela u koje je ušao. Zvijezda koja nas je nedavno očarala sjajem na Anfieldu, prečesto igra očajno kao na Nou Campu', analiza je lošeg Modrićevog nastupa.

  • +15
Barcelona - Real (26. kolo LaLige) Izvor: EPA / Autor: SIU WU

Nakon derbija se oglasio i trener Reala Carlo Ancelotti te pojasnio zašto je promijenio praktički cijelu veznu liniju. Iz igre je izvadio Modrića, Kroosa, Camavingu, Valverdea i Nacha.

'Kroosa, Modrića i Camavingu sam zamijenio jer nam je nedostajalo energije. Rodrygo, Ceballos i Tchouameni, koji su ušli umjesto njih pri rezultatu 1:1, donijeli su ono što sam tražio i što nam je nedostajalo. S njima sam tražio pobjedu i oni su tako i igrali', kazao je Ancelotti i dodao:

'Bilo bi apsurdno da sam te zamjene radio na poluvremenu jer smo do tada igrali jako dobro. Ali, od 70. minute sam tražio preokret...', zaključio je Ancelotti.