SLUŽBENO

Poznato je gdje će Šahtar igrati svoje 'domaće' utakmice u Ligi prvaka

18.08.2023 u 15:25

Bionic
Reading

Ukrajinski prvak Šahtar Donjeck igrat će svoje 'domaće' utakmice grupne faze Lige prvaka na Volksparkstadionu u Hamburgu, objavio je klub u petak

Nakon što je 24. veljače 2022. godine započela ruska invazija na Ukrajinu, Šahtar je svoje 'domaće' utakmice u Ligi prvaka i Europske lige u sezoni 2022./2023. igrao u Varšavi, na travnjaku Legije.

'Prvo, željeli bismo zahvaliti Varšavi i poljskom narodu na podršci koju su nam pružili tijekom utakmica Europskog kupa', rekao je Dmytro Kyrylenko, komercijalni direktor ukrajinskog kluba.

'Sigurni smo da će se utakmice na Volksparkstadionu odvijati na najvišoj razini, uz domaće nogometne navijače, ali i tisuće Ukrajinaca koji zasad privremeno žive u Njemačkoj i drugim europskim zemljama', dodao je.

Na stadionu u Varšavi, koji može primiti 31.800 gledatelja, Šahtarove tri utakmice grupne faze Lige prvaka protiv Real Madrida, RB Leipziga i Celtica privukle su u prosjeku više od 25.000 gledatelja.

Ukrajinski klub odigrao je i dvije utakmice Europske lige protiv Rennesa (play-off) i Feyenoorda iz Rotterdama (osmina finala).

Dom HSV-a, povijesnog kluba njemačkog nogometa koji je trenutno u drugoj njemačkoj ligi, Volksparkstadion u Hamburgu ima kapacitet od više od 57.000 mjesta. Prošle sezone HSV je u prosjeku gledalo 53.500 gledatelja. Stadion će u ljeto 2024. (14. lipnja – 14. srpnja) ugostiti utakmice Europskog prvenstva.