KONFERENCIJSKA LIGA

Poznati su svi klubovi koji su izravno izborili osminu finala Konferencijske lige; zadnji je upao Basel

09.12.2021 u 23:17

Bionic
Reading

Nakon Rome, LASK-a, Genta, AZ-a, Feyenoorda, Kopenhagena i Rennesa i nogometaši Basela osigurali su direktan plasman u osminu finala Konferencijske lige

Basel i Karabag su bili sigurni sudionici 'proljeća u Konferencijskoj ligi' i prije zadnjeg kola skupine H, a u međusobnom susretu na St. Jakob Parku, koji je vodio Fran Jović, odlučili su o pobjedniku skupine. Susret su dočekali sa po 11 bodova, a Basel je pobjedom 3:0 'ugrabio jedinicu'. Golove za švicarski sastav zabili su Cabral (33), Kasumi (62) i Ndoye (74).

U skupini E Feyenoord je i prije zadnjeg kola osigurao prvo mjesto, dok je Maccabi bio bez izgleda za prolaz. U drugom susretu Union i Slavija su Berlinu igrali za drugo mjesto, a domaćinu je igrala samo pobjeda. Na koncu je završilo 1:1.

Česi su poveli u 50. minuti golom Schranza, a izjednačio je Kruse u 64. minuti.

U skupini G Rennes je osigurao prvo mjesto, a ogled zadnjeg kola protiv Tottenhama je odgođen zbog većeg broja zaraženih Covidom-19 u engleskoj momčadi.

Pronalaženje novog datuma za utakmicu bit će problem za UEFA-u s obzirom da Tottenham u rasporedu ima šest utakmica na svom terenu do 28. prosinca. Sve utakmice grupne faze europskih natjecanja moraju biti odigrane do kraja 2021. godine.

  • +2
CSKA S. - Roma, 6. kolo Konferencijske lige, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: VASSIL DONEV

U drugom susretu Vitesse je pobijedio Muru s 3:1. Buitink (4), Openda (35), Huisman (40) su zabili za Nizozemce, a Maroša (82) za goste.

Ovom pobjedom Vitesse je preskočio Tottenham, a hoće li mu to biti dovojno za prolaz doznat će se kada Rennes i Spursi odigraju odgođenu utakmicu.

Marin Karamarko je igrao cijeli susret za goste, Luka Bobičanec je ušao u igru u 73. minuti, dok Mihael Klepač i Matko Obradović nisu nastupili.