TREBA LI ŽURITI?

Poznati su detalji ponude Manchester Cityja, mladi Luka Vušković ne bi tako brzo vidio Pepa Guardiola

21.03.2023 u 12:03

Bionic
Reading

Britanski Daily Mail se raspisao o mlađahnom supertalentu splitskog Hajduka Luki Vuškoviću i ponudi koju je Manchester City odaslao prema Poljudu, ali...

Riječ je o 12 milijuna funti za, kako kažu, čudesnog 16-godišnjeg klinca koji nastavlja privlačiti pozornost najvećih europskih klubova. Navode i činjenicu da je riječ o službenoj ponudi koja se sastoji od 10 milijuna funti paušalnog iznosa i 2 milijuna funti u vidu dodataka.

The Athletic navodi kao se očekuje velika i žestoka borba za Vuškovića te da je Hajduk za sada bez odgovora jer čeka ostale ponude kako bi napravio procjenu.

Poseban naglasak je stavljen na činjenicu da je mladi središnji branič nedavno promoviran u prvu momčad Hajduka nakon impresivnih nastupa za juniorsku momčad u Ligi prvaka mladih. Od tada je upisao pet nastupa za drugoplasiranu momčad SuperSport HNL-a i postigao jedan gol.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Ističu i podatak da je riječ o najmlađem igraču koji je ikada nastupio u elitnom razredu hrvatskog klupskog nogometa.

Inače, Vuškovića zastupa poznati izraelski nogometni agent Pini Zahavi, koji je ranije pomogao Romanu Abramoviču da kupi Chelsea početkom 2000-ih.

Mladić bi se mogao pridružiti Manchester Cityju na ljeto, ali očekuje se da će prvo ući u vrhunsku klupsku akademiju, a ne u prvu momčad superzvijezda Pepa Guardiole.

Naravno, ako do transfera dođe. Podjetimo kako je rekordna odšteta koju je Hajduk dobio ona za Nikolu Vlašića koji je u ljeto 2017. otišao u Everton za 10.8 milijuna eura.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.