MEĐU UHVAĆENIMA I BADR HARI

Poznati hrvatski borac pao na doping kontroli pa iznenadio izjavom: Drago mi je da se ovo dogodilo

29.01.2019 u 12:54

Bionic
Reading

Vrlo neugodna vijest došla je iz Nizozemske, a ona nas je obavijestila kako su četiri Gloryeva kickboksača pali na doping doping. Jedan od njih nažalost je i naš Mladen Brestovac, dok su preostali Badr Hari, Hesdy Gerges i Ariel Machado

Brestovac je bio pozitivan na uzorku uzetom prije drugog meča protiv Rica Verhoevena, kojeg je u lipnju prošle godine izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom. Supstanca na koju je pao je meldonij, a zanimljivo je kako je Mladen odmah priznao korištenje istog, što je otkrio u razgovoru za CroRing.

'Iz Nizozemske antidoping federacije su mi javili da su mi našli tragove meldonija u organizmu i da time kršim pravila o dopingu. Poslao sam im službeni dopis u kojem sam objasnio da sam koristio meldonij nekoliko mjeseci prije nego sam saznao da ću se boriti s Verhoevenomm kako bih poboljšao plućni kapacitet i podigao imunitet. Iskreno, nisam znao da će mi to ostati nekoliko mjeseci u tijelu te mi je barem drago da na nastupu u Las Vegasu se nije pokazalo na njihovoj kontroli. To mi uopće nije pomoglo u fizičkoj spremi u meču protiv Rica jer sam koristio meldonij neka tri tjedna i nisam osjetio baš neke rezultate. Iskreno, jednim dijelom mi je i drago da se ovo dogodilo jer sam u glavi već na izlaznim vratima iz sporta te ako bih se još borio ovo bi mi bila zadnja godina.'

Ovo bi dakle vrlo lako moglo značiti kraj karijere za Mladena Brestovca, čiji se posljednji nastup zbio u listopadu prošle godine, kada je na FFC eventu u Las Vegasu savladao Jhonatu Diniza. Kao što je sam naveo, doping test odrađen tom prilikom bio mu je negativan.

Nizozemski AT5 otkriva kako su preostali kršitelji propisa Badr Hari, Hesdy Gerges i Ariel Machada te da svima prijeti suspenzija u maksimalnom trajanju od četiri godine. Gerges i Hari su se međusobno borili u ožujku prošle godine te su obojica bili pozitivni na supstance pronađene u njihovom urinu. Gerges je u međuvremenu napustio Glory, potpisavši za Bellator, gdje je porazom započeo svoju MMA karijeru.

  • +7
Hrvatski borac Mladen Brestovac Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Glory je s testiranjima započeo u travnju 2017. godine te su do sada imali jednog prekršitelja. To je teškaš Ismael Lazaar, koji je zaradio maksimalnu suspenziju uz trajanju od četiri godine, navodi Fight Site.

Ovo bi možda mogao biti i posljednji čavao u lijes Glorya, koji su si oni sami lošim odlukama odavno izgradili. Neka posljednja tinjajuća nada za oživljavanje kickboxinga je revanš Rica Verhoevena i Badra Harija. Sada je jasno zbog čega od nije dogovoren te su velike šanse da nikada neće niti biti, odnosno da će Hari morati prisilno završiti karijeru. Najveća zvijezda kickboxinga već godinama ne nastupa na visokom nivou, no njegovi fanovi su se to cijelo vrijeme nadali povratku ozbiljnim nastupima.