NESREĆA F1 MAJSTORA

Povratak velikana skoro završio padom u provaliju!

24.03.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Robert Kubica vratio se u velikom stilu automobilizmu, no ipak nije uspio završiti Kanarski reli u kojem je uvjerljivo vodio

Poljski 28-godišnji vozač proslavio se u Formuli 1 gdje je bio jedan od najbržih vozača u danima dok je vozio za BMW i Renault. No, nesreća koju je doživio pripremajući se za F1 sezonu 2011. na jednom talijanskom reliju sve je promijenila. Višestruki prijelomi šake, ruke i noge učinili su svoje i bilo je veliko pitanje hoće li se više ikad utrkivati.

Ipak, prošle je sezone nakon brojnih operacija i rehabilitacija došao k sebi i počeo nastupati na manjim reli utrkama. Ove je dobio priliku u ERC-u, drugom po snazi reli prvenstvu svijeta. Za volanom Citroena briljirao je na prvom reliju sezone na Kanarskim otocima. U uglednoj konkurenciji bio je najbrži na prvih osam etapa, stvorio punu minutu prednosti, no u 10. je napravio pogrešku, razbio automobil i odustao. Bila je to opasna nesreća u kojoj je zaštitna ograda odigrala svoju ulogu.


Ipak, ovako impresivan nastup svejedno je oduševio njegove obožavatelje, a povratak bivšeg pobjednika Velike nagrade Kanade u Formulu 1 nije potpuno isključen.

'Sa oštećenjima koja imam ne mogu postići sto posto od onoga što sam mogao prije, ali nadam se da ću se unaprijediti. Ako rotaciju šake dovedem na barem 80% prijašnjih mogućnosti, tada bih rekao 'da' povratku u Formulu 1,' priznao je Kubica.