NA RUBU EURA

Povratak majstora! Počinje nova futsal bajka?

19.09.2013 u 11:22

Bionic
Reading

U prvoj utakmici doigravanja za plasman na EURO hrvatska futsal reprezentacija pobijedila je u gostima u Bratislavi Slovačku s 3-1

Hrvatska je stigla nadomak plasmana na EURO sljedeće godine igra u Belgiji jer se iz Slovačke vraća s dva pogotka prednosti pred uzvrat u Dubrovniku 24. rujna. Dva pogotka za našu futsal reprezentaciju, koju vodi Mato Stanković, dao je Dario Marinović, a jedan Tihomir Novak. Svi naši pogoci su pali u drugom dijelu nakon što su Slovaci prvi dio dobili s 1-0.

Inače, plasman na EURO u Belgiji dosad su osigurali domaćin, branitelj naslova Španjolska, te Italija, Rusija, Slovenija, Portugal, Azerbajdžan i Češka, a traže se još četiri reprezentacije - pobjednice baraža.

Snimka čitavog dvoboja u kojoj je Hrvatska izborila sjajnu situaciju za Euro


Ždrijeb skupina je 4. listopada, a u slučaju očekivanog plasmana Hrvatska bi 'branila' polufinale s Eura prije dvije godine koje smo pratili u Zagrebu i Splitu. U ostalim dvobojima dodatnih kvalifikacija BiH je na svom terenu svladala Nizozemsku sa 3:2, Ukrajina Mađarsku 2:1, i Rumunjska Srbiju također 2:1.