16. NASLOV ZA VUKOVE

Povijesnim preokretom Cibona osvojila naslov

10.06.2010 u 19:36

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone napravili su povijesni preokret u finalnoj seriji i pobjedom u Draženovom domu 95:73 protiv Zadra osvojili novi naslov prvaka. Po prvi put je do naslova došla momčad koja je u finalnoj seriji gubila 0:2

Popunjen Draženov dom svjedočio je odličnoj igri Cibone, ali i Zadra, u petoj utakmici finala košarkaškog prvenstva Hrvatske. Cibona je pobjedom 95:73 došla do prvog trofeja u sezoni koja je bila sve samo ne jednostavna i svog 16. naslova prvaka.

Po prvi put otkada se igra hrvatsko prvenstvo jedna je momčad napravila preokret i od 0:2 u seriji pobijedila sljedeće tri utakmice i osvojila naslov. Zadar je dobro otvorio utakmicu, držao se u uvodnim minutama, no od sredine prve četvrtine krenula je kanonada Cibone. Serijom trica, ali i odličnom obranom 'vukovi' su od zaostatka 14:21 došli u vodstvo 36:23 sredinom druge četvrtine, da bi na poluvrijeme otišli s vodstvom 51:43.

Nakon odmora gosti su se razbudili i lagano zaprijetili 'vukovima' te tricom Stipčevića došli na minus četiri (53:49). I kada se moglo naslutiti da bi Zadrani mogli preokrenuti, domaćini su na krilima Bogdanovića, Gordona i Radoševića napravili novu seriju i otišli na plus 20 (73:53).

U posljednjoj četvrtini igrači i jedne i druge momčadi samo su čekali kraj utakmice, koja je završila rezultatom 95:73. Kapa dolje igračima Cibone, ali i Zadra. Cibona je ipak bolja momčad i to je pokazala u ovoj seriji, a ovaj trofej je nagrada treneru Perasoviću i igračima Cibone za turbulentnu sezonu u kojoj su im plaće stizale na kapaljku.

Nakon utakmice ponajbolji igrač Cibone ove sezone Marko Tomas nije krio zadovoljstvo: 'Odigrali smo rasterećeno, pogađali smo šuteve i to nam je dalo pouzdanja. Zadar se vratio, ali smo opet tricama napravili prednost, a posljednju četvrtinu smo odigrali samo da odigramo. Moja je želja ostati u Ciboni, ali znamo kakva je realnost. Pričekat ću da završi slavlje pa ću onda odlučiti.'