NEOČEKIVANA SENZACIJA

Povijesni nogometni uspjeh: Farski otoci će Hrvatsku zauvijek pamtiti!

30.03.2017 u 09:58

Bionic
Reading

Mlada U-17 nogometna reprezentacija Farskih otoka izborila je plasman na Europsko prvenstvo koje će se u svibnju igrati u Hrvatskoj i postala prva selekcija ove male države koja će igrati na jednom završnom turniru reprezentacija

Farski otoci možda imaju samo 50 tisuća stanovnika, ali u posljednje vrijeme značajno napreduju u nogometu te poput Islanda uspješno prkose velikim reprezentacijama. Ostaje u sjećanju pobjeda seniorske reprezentacije u gostima kod Latvije tijekom kvalifikacijskog ciklusa za SP u Rusiji, kao i remi s uglednim Mađarima, što jasno pokazuje da nije riječ o protivniku protiv kojeg itko može danas igrati opušteno.

Da je dodatni iskorak na Farskim otocima moguć, dokaz su bile i kvalifikacije za Europsko prvenstvo U-17 reprezentacija koje će se održati u Hrvatskoj u svibnju. Naime, po prvi put u nogometnoj povijesti jedna je selekcija ove zemlje izborila plasman na veliko natjecanje.

Mlada U-17 reprezentacija Farskih otoka u završnoj fazi kvalifikacija prošla je dalje kao drugoplasirana u svojoj skupini i tako ispisala povijest. Plasman su također izborile Njemačka, Mađarska, Španjolska, Škotska, Nizozemska, Francuska, Engleska, Republike Irska, Italija, Norveška, Turska, Srbija, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, a tu je naravno i naša reprezentacija kao domaćin.

Nema sumnje, na Farskim otocima će EP u Hrvatskoj zauvijek pamtiti i bit će ispisan zlatnim slovima u njihovoj nogometnoj povijesti.