totalni potop

Povijesna blamaža hrvatskog klupskog vaterpola; momčad iz Kragujevca prvo je usred Zagreba 'torpedirala' Mladost, a potom je u finalu svladala i dubrovački Jug

28.03.2021 u 21:30

Bionic
Reading

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca senzacionalni su pobjednici 13. izdanja regionalne Jadranske lige. Nakon što su u subotu u polufinalu pobijedili zagrebačku Mladost, u nedjeljnom su finalu bili bolji i od dubrovačkog Juga 14:12

Srpska momčad je u Zagrebu u finalu pobijedila dubrovački Jug 14:12, a do pokala je došla zasluženo jer je u polufinalu nadigrala i drugog hrvatskog velikana i domaćina Final Foura - Mladost.

Najefikasniji je u pobjedničkoj ekipi bio Marko Radulović s četiri gola, dok su u dubrovačkoj ekipi najbolji učinak imali Hrvoje Benić i Loren Fatović s po tri gola.

Hrvatski prvak Jug Adriatic osiguranje nije uspio u svom 12. finalu, i desetom uzastopnom, osvojiti svoj peti trofej u ovom natjecanju, a Radničkom je ovo prvi uspjeh. Oni su i prva ekipa iz Srbije koja je podigla pobjednički pokal.

Napomenimo kako je ovo povijesni šamar za hrvatski vaterpolo. Realno, momčad iz Kragujevca do titule je stigla više nego zasluženo, ali uz napomenu kako je klub osnovan 2012. godine nakon što je u tom gradu izgrađen bazen, a u ovom obliku djeluje od 2016. godine. Nikad nije osvojio prvenstvo Srbije, a za ovaj trijumf usred Zagreba dečkima iz Kragujevca treba iskreno čestitati jer bili su najbolji!

Splitski Jadran vraća se kući iz Zagreba s broncom oko vrata nakon pobjede nad umornom Mladosti 11:8. Jadranu je to najveći uspjeh kluba u povijesti regionalne Jadranske lige.

Zbog pandemije, umjesto ligaškog nadmetanja, cijela se liga svela na tri turnira - dva kvalifikacijska u Dubrovniku i Beogradu, te završni u Zagrebu.