ZARADA PRIJE SVEGA

Potvrđeno! Hrvatska uoči Italije protiv viceprvaka svijeta

21.10.2014 u 09:52

Bionic
Reading

Četiri dana uoči gostovanja u Milanu hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv svjetskih doprvaka Argentine

Argentinci su objavili kako će protiv Hrvatske igrati 12. studenog u Londonu, a dan poslije vijest je potvrdio i HNS. Bit će to, dakle, četvrti ogled Hrvata i Argentinaca u četvrtoj različitoj europskoj zemlji, do sada su oba takmaca upisala po pobjedu, poraz i remi.

Tako je preko noći nestala opcija odigravanja prijateljskog dvoboja sa SAD-om i dogovoren je neupitno unosni spektakl upitne svrsishodnosti.

Utakmica se ne igra na hrvatskom tlu, a izuzetno atraktivan protivnik krajnje sužava mogućnost isprobavanja novih opcija od strane izbornika Kovača. Četiri dana kasnije Hrvate čeka gostovanje u Milanu gdje momčad ima priliku praktično osigurati Euro 2016. a protiv Argentine ne postoji mogućnost 'tankiranja'. Kada su s druge strane viceprvaci svijeta, utakmica gubi revijalni karakter.

Argentina tijekom tog okupljanja nema službenih utakmica. Imat će trostruki program, tri dana nakon Hrvatske igraju protiv Ekvadora (grad je  još nepoznat), a dodatna tri dana poslije s Portugalom u Manchesteru. Jasno je da će izbornik Martino 'rotirati', ostaje vidjeti koga će poslati nasuprot Hrvatskoj...