PROMJENE U SPLITU

Potvrđena Subotićeva ostavka, novi trener Čizmić

17.12.2008 u 13:40

Bionic
Reading

Uprava Košarkaškog kluba Split Croatia osiguranje u srijedu je i službeno potvrdila da je dosadašnji trener Slobodan Subotić podnio ostavku, priopćivši da je za novog trenera kluba imenovan Teo Čizmić

Predsjednik KK Split CO Dino Rađa  na konferenciji za novinare izjavio je kako je iznenađen Subotićevom ostavkom rekavši da je to 'vrlo radikalan potez', ali da ujedno i razumije Subotićevu odluku zbog teškog financijskog stanja u klubu.

'Financijska situacija u klubu je loša, teško se dolazi do novca. Nastojali smo to popraviti, ali nažalost nismo uspjeli', rekao je Rađa govoreći o financijskoj krizi u klubu zbog koje se kasni s isplatom plaća igračima.

Rađa je također ponudio i svoju ostavku na predsjedničku dužnost objasnivši da tako postupa zbog moralnih razloga jer je on i doveo Subotića za trenera splitskih košarkaša prije dvije godine.

'Stavljam svoj mandat na raspolaganje Skupštini kluba koja će zasjedati 23. prosinca ove godine. Spreman sam se povući s predsjedničke dužnosti ako se pronađe netko tko ima volje i želje obavljati tu dužnost', kazao je Rađa. On je pri tomu izrazio sumnju da će se pronaći netko tko bi ga želio zamijeniti na predsjedničkoj dužnosti, rekavši kako je voljan i dalje ostati na toj dužnosti pomoći klubu.

Što se tiče budućnosti 'žutih', Rađa je rekao da klub treba preoblikovati po ugledu na Hajduk koji je pretvoren u dioničarsko društvo čiji je većinski vlasnik Grad Split. Rađa je najavio kako će vrlo brzo o tomu uslijediti razgovori vodstva kluba i čelnika Grada.

Rađa je također kazao da će novoimenovani trener Teo Čizmić, kojem će suradnici biti Domagoj Kujundžić i Damir Tvrdić, na trenerskoj klupi ostati do kraja sezone, ali vjerojatno i nakon toga.

Na novinarski upit je li spreman biti košarkaški Ante Miše, koji je preuzeo trenersku dužnost nogometaša Hajduka nakon ostavke Gorana Vučevića i zaredao uspjehe kluba, Teo Čizmić je odgovorio potvrdno.

'Spreman sam na to. Trenerski poziv mi je veliki izazov. Momčad vrijedi više no što pokazuju četiri posljednja poraza', kazao je Čizmić, koji je igrao za splitske žute u generaciji s Rađom i Tonijem Kukočem koja je osvojila titulu europskog prvaka.