Evo što kaže

Potpuno neočekivan Kloppov potez u derbiju; svi su ostali u čudu, a evo što on kaže

05.04.2023 u 10:43

Bionic
Reading

Nakon što su u odgođenoj utakmici osmog kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea i Liverpool odigrali bez golova, zanimljivo je bilo čuti njemačkog stručnjaka na klupi Redsa Jürgena Kloppa

Iako Liverpool nije upisao poraz u derbiju, jasno je kako je dojam koji su ostavili loš. Zapravo, kad se pogleda pozicija na ljestvici oba kluba može se zaključiti kako je cijela sezona jako loša.

Naime, Liverpool je trenutačno osmi s 43 boda, dok je Chelsea na 11. poziciji s 39 bodova.

U ovom trenutku mjesto među najbolje četiri momčadi, što garantira nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, izgleda poprilično daleko.

Podsjetimo, kako je Liverpool u derbi krenuo s momčadi koja dosad nije igrala zajedno pa su tako na klupi ostali Salah, Arnold, Robertson i Gakpo. Čudan i potpuno neočekivan potez za koji je imao spremno opravdanje. Naime, na pitanje što je razlog, Klopp je nakon utakmice rekao:

'Nekima od njih je trebao odmor', kratko je rekao Jürgen Klopp koji je na pitanje je li u karijeri imao sličnu sezonu rekao s kiselim smiješkom na licu:

'Nisam, hvala Bogu! Ne bih bio trener Liverpoola da sam imao nekoliko ovakvih sezona. Ali moramo to proći, i to je život. Moraš se boriti da promijeniš svoju sreću', dodao je Klopp koji se kratko osvrnuo i na igru u derbiju.

'Naravno da nisam očekivao kako će momčad sa šest izmjena odigrati najbolju utakmicu sezone. No, zapravo sam vidio dvije momčadi bez samopouzdanja. Ali u ovoj utakmici bilo je i dobrih stvari. Borili smo se i tako moramo nastaviti. Ponekad su i mali koraci važni', poslao je jasnu poruku Klopp koji je svjestan kako do kraja sezone, ako žele među najbolje četiri, više nema pravo na krivi korak.