ROKO ŠIMIĆ

Potpisao je novi ugovor s Red Bull Salzburgom, zabija za klub i mladu reprezentaciju, uspoređuju ga s Mandžukićem, a tek mu je 18...

11.10.2021 u 09:44

Bionic
Reading

Mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić, sin proslavljenog hrvatskog reprezentativca Darija, ljetos je potpisao trogodišnji ugovor s austrijskim Red Bull Salzburgom, a tri mjeseca nakon dolaska u Austrijiu, na svoj 18. rođendan, dobio je lijep poklon - ugovor je produžen do 2025. godine.

Šimić je iz Red Bull Salzburga proslijeđen na posudbu u filijalu Liefering, koja igra tamošnju drugu ligu. U devet nastupa zabio je šest golova, a uz to je postigao i dva gola u dva nastupa u juniorskoj Ligi prvaka.

'Roko je bio sjajan otkad je stigao ovdje. Siguran sam da su ovo samo prvi koraci njegova razvoja. Osim talenta ima i jako dobar mentalitet. Radujemo se budućnosti', rekao je sportski direktor Red Bull Salzburga Christoph Freund.

Mladi hrvatski golgeter nije krio zadovoljstvo novim ugovorom.

'To znači da vjeruju u mene. Nastavljam raditi, trenirati zabijati... Tek sam na početku karijere, dajem sve od sebe i radim na sebi iz dana u dan. Najviše na svijetu volim pomoći ekipi, zabijati golove... To je nevjerojatan osjećaj! Ipak, bez suigrača to ne bi bilo moguće', prokomentirao je s priprema mlade reprezentacije Hrvatske svoju ulogu u klubu i nacionalnoj vrsti Šimić.

Naši mladi reprezentativci se nakon pobjede protiv Norveške 3:2 i maksimalnih devet bodova iz tri susreta u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023 pripremaju za gostujuću utakmicu protiv Azerbajdžana.

  • +11
Hrvatska - Norveška, U-21, kvalifikacije za Euro Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Veselim se svakom dolasku u reprezentaciju, vremenu koje provodim s dečkima. Atmosfera je super. Pripreme napreduju odlično. Prvi puta idem u Azerbajdžan, raduje me ta utakmica. Svi smo spremni i zapeti kao puške, vidi se to na treninzima, a i utakmicama. Bit će teška utakmica, ali ako svi damo sve od sebe tijekom svih 90 minuta onda nema straha. Kvalitetnija smo ekipa i vjerujem u tri nova boda'.

Usporedbe s velikim napadačima poput Marija Mandžukića mu gode:

'Velika karijera je iza Mandže, a još moram puno raditi da bih došao do toga. Naravno da mi je drago čuti takve stvari. Nadam se da ću uspjeti ići tim stazama', poručio je Roko Šimić.