NEZAUSTAVLJIVI FARAON

Pothvat Mohameda Salaha koji u povijesti Premiershipa nije uspio niti jednom drugom napadaču Liverpoola

25.04.2021 u 15:27

Bionic
Reading

Mohamed Salah je u subotnjem remiju protiv Newcastlea ispisao povijest Liverpoola, jedini je nogometaš 'Redsa' koji je u tri različite sezone Premiershipa došao do fenomenalne brojke golova

Egipćanin je zabio pogodak Newcastleu te je promijenio povijesne knjige rekorda, jer mu je to treći puta da je u engleskom prvenstvu u jednoj sezoni zabio najmanje 20 pogodaka.

Godine 2018. došao je do brojke od 32 gola, a sezonu kasnije strijelac je bio 22 puta. U oba navrata bio je prvi topnik Premiershipa.

U sezoni 2019/20. ostao je za gol prekratak, jer je poentirao 19 puta, ali je to nadoknadio u ovom prvenstvu koje još nije završilo, a on je već stigao do 20 pogodaka.

I tako je usput ispisao povijest Liverpoola koji je imao velike napadače poput Robbieja Fowlera, Michaela Owena, Luisa Suareza, Fernanda Torresa..., ali nitko od njih nije imao tri sezone u Premiershipu s najmanje 20 golova.

  • +9
Liverpool - Newcastle, Premiership, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: David Klein / POOL

Egipatski napadač je za 'Redse' u  svim natjecanjima ukupno bio strijelac 123 puta u 198 nastupa, a i ove godine se bori za prvog topnika lige s Harryjem Kaneom iz Tottenhama koji je zasad na 21.