Embiid želi titulu

Potez jednog od najboljih NBA igrača o kojem se govori; odlučio je igrati s potrganim ligamentima i time poslao svima jasnu poruku

25.04.2022 u 11:06

Bionic
Reading

Najbolji košarkaš Philadelphia 76ersa i jedan od tri kandidata za nakorisnijeg igrača ove sezone u NBA ligi, nigerijski centar Joel Embiid ima potrgane ligamente palca desne ruke, ali će bez obzira na tu ozljedu nastaviti igrati u doigravanju te odgoditi operaciju za ljeto

Joel Embiid se ozlijedio još tijekom treće utakmice prvog kruga doigravanja protiv Toronto Raptorsa, ali je igrao i u četvttom susretu u subotu te je tek nakon povratka u Philadelphiju obavio magnetsku rezonancu koja je otkrila puknute ligamente. No, Embiid nijeni pomišljao da odustane tijekom borbe za NBA titulu po čemu je jedinstven i samo pokazuje kako je rođeni pobjednik. O tom njegovom potezu svi govore, ali time je poslao jasnu poruku da ga ništa neće zaustaviti.

'Iskreno, već smo znali o kakvoj se ozljedi radi, ali morali smo se uvjeriti u to. Isto tako znamo kako se ona ne može pogoršati', kazao je kratko trener Sixersa Doc Rivers.

Embiidovim košem u završnici treće utakmice Sixersi su stigli do pobjede i vodstva od 3-0 u pobjedama u seriji koja se igra na četiri pobjede, ali su Raptorsi uspjeli dobiti četvrti susret i smanjiti na 3-1 te vratiti seriju u Philadelphiju gdje će se igrati peta utakmica u noći s ponedjeljka na utorak.