nije nemoguće

Postoji scenarij u kojem Francuzima neće biti stalo do pobjede nad Hrvatskom!

22.01.2018 u 06:48

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu će igrati svoju ključnu utakmicu protiv Francuske za prolazak u polufinale, a ovisno o rezultatima drugih susreta put do trijumfa mogao bi joj biti i znatno olakšan...

Hrvatski rukometaši pokazali su protiv Norveške u subotu da mogu pobjeđivati i one najbolje pa s uzbuđenjem čekamo okršaj s moćnom Francuskom u srijedu u kojem bi eventualna pobjeda trebala donijeti domaćinu EP-a plasman u polufinale.

  • +35
EP u rukometu, skupina I, 4. kolo, Hrvatska - Norveška Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Koliko će biti teško pobijediti momčad koja vlada rukometom više od deset godina ovisit će i o drugim rezultatima. Valja naglasiti kako će i Hrvatska i Francuska točno znati što im treba za plasman u polufinale kad utakmica u srijedu navečer počne, jer je posljednja na rasporedu u skupini, što je velika prednost za obje ekipe.

Kad bi se našima baš potpuno posrećilo, Švedska bi izgubila obje svoje preostale utakmice pa bi Červarova družina i prije početka susreta s Galskim pijetlovima osigurala polufinale i igrala revijalnu utakmicu. No, u tu varijantu malotko vjeruje.

Međutim, švedska pobjeda protiv Bjelorusije pa poraz od Norveške sasvim je realan scenarij i tada bi Francuska u slučaju da u ponedjeljak dobije Srbiju već imala osigurani prolazak dalje i ne bi joj bilo pretjerano stalo pobijediti Hrvatsku. Dapače, bez obzira na priče Nikole Karabatića o ozbiljnom pristupu i borbi do kraja, sigurno bi Dinart u takvoj utakmici odmarao svoje najveće zvijezde za polufinale i značajno olakšao posao našima.

  • +10
Francuska - Švedska, rukometni Euro 2018. Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Postoje i dva manje željena scenarija. U onom najgorem Švedska pobjeđuje obje utakmice, a Francuzi gube od Srbije i za prolazak dalje igra im samo pobjeda protiv Hrvatske u srijedu, što bi otežalo posao Červarovim rukometašima do kraja.

Također je lako moguće da Švedska dobije Bjelorusiju i Norvešku, a Francuska Srbiju pa u zadnjem kolu našima bude potrebna pobjeda od dva ili više razlike protiv Dinartove momčadi kojoj za prolazak dalje treba poraz manji od osam razlike. Tu također taktiziranju u oba tabora ne bi bilo mjesta.

Naši u svim ostalim scenarijima u slučaju pobjede sigurno idu dalje, a porazom se mogu provući tek uz spomenutu mogućnost dva švedska neuspjeha te u još manje vjerojatnoj situaciji u kojoj Norveška pobjeđuje Švedsku s četiri pogotka razlike, ali uz manje od 35 postignutih golova.

Dakle, kalkulacije su u ovom trenutku tu više radi zabave, no ne smijemo zaboraviti kako će se do početka okršaja Hrvatske i Francuske jako dobro znati kome je što potrebno i to je vrlo dobra vijest za Červara...

Europsko prvenstvo

Skupina E

Švedska-Francuska17:23
Hrvatska-Norveška32:28
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Francuska33006
2.Hrvatska43016
3.Norveška42024
4.Švedska32014
5.Bjelorusija30030
6.Srbija30030

Sljedeće utakmice

22.1.Srbija-Francuska
22.1.Švedska-Bjelorusija