primamljiva ponuda

Posrnuli velikan vidi spasitelja u Slavenu Biliću: To bi bio veliki izazov!

30.01.2018 u 06:49

Bionic
Reading

Nakon što je Hannes Wolf dobio otkaz, kao novi trener njemačkog nogometnog bundesligaša Stuttgarta spominje se i hrvatski stručnjak Slaven Bilić.

Wolf je dobio nakon što je Stuttgart u subotu kod kuće izgubio od Schalkea upisavši sedmi poraz u posljednjih osmih nastupa. Nakon novog poraza popularne 'Švabe' su pale na 14. mjesto sa 20 bodova, tri više od ekipe koja se nalazi na poziciji koja vodi u doigravanje.

  • +3
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Wolf je u Stuttgart stigao 2016. godine, a prije toga je bio trener Eintracht Ergstea, ASC Dortmunda i Dortmund II.

Njemački mediji su objavili kako je vodstvo kluba ponudilo posao bivšem treneru Schalkea Markusu Weinzierlu, ali je on odbio ponudu. Među kandidatima za klupu je i bivši hrvatski reprezentativac i izbornik Slaven Bilić, piše list Stuttgarter Zeitung, a među kandidatima ističu se imena poput Thomasa Tuchela i Luciena Favrea.

Bilić je bez posla od studenog prošle godine kada su mu čelnici West Hama otkazali saradnju. Podsjetimo, Stuttgart je peterostruki prvak Bundeslige koji je zadnji put trijumfirao 2007. godine, no nakon toga je dosta potonuo i već dugo nije pri vrhu ljestvice.

U svojoj trenerskoj karijeri vodio je Hajduk, mladu i seniorsku reprezentaciju Hrvatske, ruski Lokomotiv i Bešiktaš. Kao igrač nastupao je u Njemačkoj za Karlsruher od 1993. do 1996. i u 66 utakmica te zabio pet golova.