ht prva liga

Posljednja dva puta 'farmaceuti' su doma pobijedili 'bile'; čemu se danas Hajduk može nadati u Koprivnici protiv Slaven Belupa?

21.11.2020 u 12:02

Bionic
Reading

Hajduk u 12. kolu Hrvatski Telekom Prve lige danas gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa (17.05 sati, Arenasport 3). Dvoboj je ovo 'susjeda' na prvenstvenoj ljestvici, 'farmaceuti' su šesti, a 'bili' sedmi, obje momčadi su u dosadašnjem dijelu natjecanja osvojile po 11 bodova. Jadan je to učinak, posebice za Hajduk

Da, tko bi rekao, ali Hajduk i Slaven Belupo imaju isti broj bodova, no 'farmaceuti' su na tablici ispred 'bilih' zbog bolje gol-razlike. To najbolje govori koliko je Hajduk potonuo... Uz sve to, 'bili' su posljednji put u prvenstvu pobijedili prije puna dva mjeseca, a u gostima su posljednji put slavili u 2. kolu krajem kolovoza protiv Osijeka.

Novi trener Hajduka Boro Primorac nije znao za taj podatak. No, i bez toga je očigledno da ga čeka puno posla.

'Nisam to znao, sad prvi put čujem. Uf, to nije dobro. Nije to normalno za Hajduk. Moramo što prije vratiti pobjednički mentalitet', rekao je Primorac uoči današnjeg gostovanja kod Slaven Belupa. Na njegovu žalost, Koprivnica je posljednjih godina neosvojiva za njegove nogometaše. Hajduk je u posljednjih šest utakmica u Koprivnici slavio sam jednom, uz tri remija i dva poraza. A ta dva poraza 'bili' su doživjeli baš na posljednja dva gostovanja.

'Slaven Belupo nam je najvažnija utakmica. Želio bih da igrači shvate da moramo bolje igrati. Rekao sam im da zaborave sve, da moramo biti opasniji, stvarati više šansi. Hajduk mora igrati bolje', razmišlja trener Hajduka koji će put Koprivnice krenuti bez Čoline i Nejašmića, ali se u momčad vraća kapetan i prvi strijelac Mijo Caktaš.

  • +5
Hajduk - Osijek, 11. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Fale mi dva važna igrača, da... Nadam se da će nam se Čolina i Nejašmić vratiti što prije. Caktaš je radio dobro zadnjih deset dana. Vjerujem da će biti dobar', kazao je Primorac te analizirao 'farmaceute':

'Gledao sam ih, imaju ekipu koja može biti opasna, iskusnog trenera... Opasni su iz prekida, tu je i Krstanović. Davali su golove Dinamu, zabili su dva gola na Poljudu. Ali mi moramo biti fokusirani na sebe. Kada nemamo loptu, moramo se braniti zajedno. Kada igramo s loptom zna se što moramo, nema presinga bez lopte. Hoćemo li napasti? Prvo treba imati loptu...'

S druge strane, trener Slaven Belupa Tomislav Stipić ne živi na staroj slavi. Da, Hajduk u Koprivnici loše prolazi, ali...

  • +24
Slaven Belupo - Osijek Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

'Tradicija je dio prošlosti. Od nje se ne živi i nije garancija za budućnost. U Koprivnici smo uvijek favoriti, bez obzira na to tko je protivnik. Uvijek se u našoj kući osjećamo dovoljno jaki, stabilni i spremni za svaki izazov. Protiv Hajduka ćemo učiniti sve da to i dokažemo', rekao je Tomislav Stipić te otkrio recept za okršaj s Hajdukom:

'Mi ćemo se kao krpelj uhvatiti za Hajduk i nećemo popuštati. Teška je utakmica pred nama jer se teško pripremiti za Splićane. Sve što rade prema naprijed temelje na individualnosti i spontanosti igrača. Idu na energiju i silu i zato ćemo za ostvarenje našeg konačnog cilja morati tijekom svih 90 minuta pobjeđivati u duelima jedan na jedan.'

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i UEFA Europske lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Hrvatska 1. liga

Lokomotiva-Varaždin2:2
Šibenik-Gorica1:3
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb1082026
2.Osijek1062220
3.Gorica961219
4.Rijeka850315
5.Šibenik1241713
6.Slaven Belupo1025311
7.Hajduk932411
8.Lokomotiva111558
9.Varaždin112278
10.Istra 1961102268

Sljedeće utakmice

21.11.Osijek-Dinamo Zagreb
21.11.Slaven Belupo-Hajduk
23.11.Gorica-Varaždin
24.11.Lokomotiva-Hajduk
25.11.Istra 1961-Osijek