BILO JE TU SVEGA

Poslije finala s neočekivanim raspletom pale su teške riječi; njihov odnos je uništen

11.08.2017 u 11:21

Bionic
Reading

Dobri dečko atletike Wayde van Niekerk je poslije utrke na 200 metara, u kojoj je osvojio srebrno odličje, otvorio dušu zbog ponašanja Isaaca Makwale

Isaac Makwala je postao priča SP-a nakon što mu je zbog bolesti zabranjen nastup u finalu na 400 metara, a predstavnik Bocvane naknadno je dobio priliku da se natječe na dvostruko kraćoj dionici.

No Makwala je svejedno bio ljut što ga nije bilo na 400 metara (kandidat za medalju) te je optužio IAAF da je sve to urota i da favorizira pojedine atletičare. Bio je to nekorektan istup, jer je ispalo da dvostrukom prvaku na 400 metara Waydeu van Niekerku treba pomoć sa strane kako bi bio prvak u disciplini u kojoj je ionako dominantan te drži svjetski rekord i ima olimpijsko zlato.

Poslije finala na 200 metara u kojoj je Turčin Ramil Guliyev senzacionalno osvojio zlato, Van Niekerk bio drugi, a Makwala tek šesti, Južnoafrikanac je rekao ono što ima na duši.

'Bio je to težak tjedan, bilo je puno onih koji su govorili da to nisam zaslužio', jasan je bio Van Niekerk koji se zatim osvrnuo na Makwalu.

  • +3
Isaac Makwala Izvor: Reuters / Autor: JOHN SIBLEY

'Njegove riječi su me uzrujale, jer sam prema njemu odvuvijek pokazivao respekt i nije korektno da me spominje kao osobu koja je favorizirana od IAAF-a. U posljednje dvije godine imao sam velikih utrka i mislim da zaslužujem više poštovanja od mojih suparnika', rekao je vidno ljutiti Van Niekerk.

  • +9
Finale na 200 metara, Ramil Guliyev svjetski prvak Izvor: Reuters / Autor: JOHN SIBLEY

'Ovdje sam da se utrkujem, a ne da stječem prijatelje i zato sam naučio lekciju, moram ostati koncentriran na sebe i ne smijem dozvoliti da na mene utječu negativne stvari,' zaključio je Južnoafrikanac.

Što se tiče Makwale on i dalje sebe opisuje kao najveću žrtvu pa je nakon 200 metara poručio:

'Imao sam jedno od najluđih prvenstava ikad. Molim se da se ovo nikad više ne ponovi.'