dosta mu je rima

Poslao je Francesca Tottija u mirovinu, pa je i sam otišao iz Rome

30.05.2017 u 10:38

Bionic
Reading

Luciano Spalletti (58) podnio je ostavku na mjesto trenera nogometaša Rome samo dva dana nakon što je osvojio drugo mjesto u Serie A i izravni plasman u Ligu prvaka

Spalletti je momčad Rome preuzeo u siječnju prošle godine i usprkos dobrim rezultatima, ove je sezone pod njegovim vodstvom momčad osvojila 87 bodova i postigla 90 golova u prvenstvu, odlučio ne produžiti ugovor koji mu ističe za mjesec dana.

'Pod Spallettijevim vodstvom ove sezone momčad je osvojila više bodova i postigla više golova nego ikada prije. Ovo je klub koji stalno raste i nastavit će rasti imenovanjem novoga trenera koji će dijeliti naše vrijednosti i filozofiju', objavio je predsjednik Rome James Pallotta.

Spallettiju je ovo bio drugi mandat na klupi Rome, tijekom prvoga od 2005. do 2009. osvojio je dva Kupa. No, ovaj će mandat ostati zapamćen i po činjenici kako je Spalletti sustavno 'zanemarivao' kapetana 'vučice' Francesca Tottija. Zbog toga je i javno zaratio s legendarnim nogometašem koji se u nedjelju nakon 25 godina karijere na dirljiv način umirovio.

>> Oprostio se posljednji rimski car; Francesco Totti u suzama završio karijeru

Spallettija su zbog svega toga prozvali i navijači koji ga, bez obzira na sjajne rezultate ove sezone, nisu niti željeli u klubu. Čini se kako je baš ta činjenica presudila da Spalletti napusti Olimpico. Navodno već ima i novi angažman, baš je on najveći kandidat za novog trenera posrnulog milanskog velikana Intera. 

Talijanski mediji nagađaju kako bi za trogodišnji ugovor s Interom Spalletti trebao dobiti 12 milijuna eura.