VRLO DIREKTNO

Poruka HNS-u: Zna se tko po zapovjednoj odgovornosti snosi dio krivice...

03.03.2024 u 14:06

Bionic
Reading

Član SuperSport Hrvatske nogometne lige, NK Rudeš poslao je priopćenje u kojem se osvrnuo na postojeće probleme oko suđenja i 'curenja' informacija iz VAR sobe. Prenosimo ga u cijelosti

Poštovani,

Nažalost, posljednjih smo dana svjedoci pomalo nepojmljivih događanja u hrvatskom nogometu kao i komentara na te događaje. Naime, nepojmljivo nam je da se u zemlji čija reprezentacija oduševljava u svjetskim razmjerima, toliko govori o suđenju i propustima djelitelja (ne)pravde,kao da je to jedini problem u hrvatskom nogometu. A na što smo i mi svojevremeno skretali pozornost, jer bilo je i grubih grešaka na našu štetu. No, kako smo mi 'mali', na naša upozorenja mnogi su se oglušili. Mala nam je tek utjeha bila kada bi sudačka komisija priznala svoje propuste.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Vjerovali smo da se tako nešto ne bi smjelo događati u sređenom Savezu odnosno da se pojedinci ne bi smjeli nametnuti kao sinonim moći. Međutim, vidimo da iz dana u dan pred javnost dolaze snimke koje nas sve demantiraju, ali i koje zbog pojedinačnih propusta bacaju sjenu na puno toga dobroga u hrvatskom nogometu.

Međutim , želimo vjerovati da je riječ samo o pojedincima i da ti isti pojedinci nemaju “zaštitnike “u vrhu HNS-a zbog kojih se u ovoj neizvjesnoj utrci za naslov prvaka dodatno stvara nepotrebni animozitet, šalju zastrašujuće prijetnje…

Naravno, mi kao klub koji ima svoju viziju, najoštrije osuđujemo svaku nezakonitu radnju i stvaranje pritiska na druge sudionike.

Također, ne smije se prešutiti i mora se otvoreno reći da za ovakvo stanje po zapovjednoj odgovornosti dio krivice snosi i vrh HNS te ih ovim putem pozivamo i očekujemo da poduzmu sve korake kako bi se riješili takvih pojedinaca kao i njihovih zaštitnika te zaštitili integritet hrvatskog nogometa i osigurali ravnopravnost svim sudionicima natjecanja,te se nadamo da u tom smislu neće razočarati nogometnu Hrvatsku ,jer u protivnom bi trebali ustupiti mjesto onima koji taj problem znaju i hoće riješiti .

Primarni zadatak i cilj svih nas je odgajanje novih generacija nogometaša,odnosno da se prestane govoriti o sucima, već da nam u fokusu bude nogometna infrastruktura, koja također gubi korak s vremenom, ali i razvoj nogometnih akademija.

Jer samo tako vratit ćemo povjerenje u nogomet, privući nove generacije i nadati se novim, velikim uspjesima hrvatskog nogometa.

Sažetak četvrtfinala kupa Rudeš - Rijeka 0:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport