TO JE JASNO

Poruka Carlosa Alcaraza koja će odjeknuti u glavama suparnika: Patit ćete!

06.09.2023 u 08:25

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz upozorio je svoje potencijalne protivnike na US Openu da će 'morati patiti' ako ga žele pobijediti

Ovaj 20-godišnjak osvojio je svoj prvi veliki naslov na US Openu 2022., a sada mu slijedi meč četvrtfinala s Alexanderom Zverevom. Mladi Španjolac ove godine ostvario je i senzacionalni trijumf u Wimbledonu kada je porazio Novaka Đokovića u fenomenalnom finalu od pet setova.

U ekskluzivnom intervjuu za Eurosport odgovorio je potvrdno na pitanje jesu li mu ti uspjesi pomogli da se osjeća 'smirenije' kada igra u velikim mečevima.

'Da, istina je. Već sam iskusio važne situacije na Grand Slam turnirima. Iako imam samo 20 godina, osjećam se pomalo iskusno u ovakvim situacijama, što znači da ima mnogo trenutaka koje doživljavam s puno više smirenosti nego možda prije', rekao je Alcaraz te je poslao neku vrstu upozorenja protivnicima:

'I mogu igrati smirenije znajući da će ljudi, ako me žele pobijediti, morati patiti, puno trčati i igrati na vrlo, vrlo visokoj razini dugo vremena. Fizički se osjećam dobro, psihički dosta dobro, a tenis mislim da igram na visokoj razini, tako da se u takvim situacijama osjećam smirenije.'