SKUPINA II

Portugalci nastavili s pobjedama; još jedna senzacija na pomolu...

19.01.2024 u 18:00

Bionic
Reading

Rukometaši Portugala svladali su reprezentaciju Slovenije s 33:30 (18:17) u utakmici 2. kola skupine II Europskog prvenstva, koja je u petak odigrana u Hamburgu.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, koje je završilo golom prednosti za Portugal, u nastavku dvoboja Slovenija nijednom nije uspjela doći do prednosti. Presudnim se pokazalo razdoblje od 41. do 45. minute, kad su Portugalci serijom 4:0 došli do najvećih pet pogodaka prednosti (28:23).

Slovenija je u sljedećih osam minuta uspjela svesti zaostatak na samo jedan gol (28:29). Portugal je serijom 3:0 poveo 32:28 i lako održao prednost do konačnih 33:30.

Martim Costa je za pobjednike postigao 11 pogodaka, a pet puta je mrežu zatresao Leonel Fernandes. Borut Mačkovšek je sa sedam golova bio najbolji slovenski strijelac, dok je Nejc Cehte postigao pet pogodaka.

Portugal je došao do četiri boda i izjednačio se s Danskom i Švedskom, koje će večeras (20.30 sati) odmjeriti snage, a time je i ostao u igri za polufinale. Podsjetimo, nakon poraza od Danske u prvom krugu, Portugalci su nanizali dvije pobjede. U Skupinu II došli su bez bodova (jer su Dancima pripala ta dva), ali su sada na korak do senzacije. 

Za Sloveniju, koja je ostala na dva boda, poraz gotovo da znači oproštaj od borbe za jedno od prva dva mjesta koja vode u borbu za odličja.

Na začelju su Norveška i Nizozemska bez bodova.

Standings provided by Sofascore