NEOČEKIVANA KATASTROFA

Portugal sa 7:0 ponizio Sjevernu Koreju

21.06.2010 u 15:30

Bionic
Reading

Po jakoj kiši i natopljenom travnjaku Sjeverna Koreja se dobro držala samo 45 minuta. U drugom dijelu Portugal je doslovce pregazio suparnika i ostvario najuvjerljiviju pobjedu u dosadašnjem tijeku Svjetskog prvenstva

Sjeverkokorejska televizija, vjerojatno ohrabrena izvrsnom prezentacijom svoje reprezentacije protiv Brazila u prvom kolu skupine G, po prvi put u povijesti dobila je dopuštenje partijskog vrha da uživo prenosi neku utakmicu Svjetskog prvenstva. Protiv Portugala očekivao se dobar susret, pa čak i eventualno otkidanje boda Cristianu Ronaldu i društvu koje u svijetu nogometa nazivaju i 'malim Brazilom'.

No, nakon te utakmice sumnjamo da će narod Sjeverne Koreje imati priliku tako brzo gledati uživo svoje nogometaše. Potpuna katastrofa, rezultatska i igračka, i konačnih 7:0 za Portugal epilog je susreta koji je od početka išao samo u jednom smjeru. Portugalci su vodili igru, imali inicijativu i prilike, a to što je prvo poluvrijeme završilo vodstvom od samo 1:0 više je rezultat nesreće nego dobre obrane Sjevernokorejanaca.

No, ako je i društvo iz Azije i odigralo nešto u prvih 45 minuta, u nastavku su posve stali, a Portugalci su ih doslovce pregazili. Golovi su padali kao od šale, a da su Portugalci imali malo više koncentracije, na kraju je na semaforu mogao svijetliti i dvoznamenkasti rezultat. Jednostavno, Sjeverna Koreja nije imala snage i moći zaustaviti raspoloženog Cristiana Ronalda, Huga Almeidu, Tiaga i ostale izabranike Queiroza.

Na kraju, Portugal je ostvario super uvjerljivu pobjedu i s puno optimizma iščekuje posljednje kolo i susret protiv Brazila.

PORTUGAL - SJEVERNA KOREJA 7:0 (1:0)
Cape Town; stadion Green Point, gledatelja 60.000; Sudac Pozo (Čile)

Strijelci: 1:0 Raul Meireles (29), 2:0 Simao (53), 3:0 Almeida (56), 4:0 Tiago (60), 5:0 Liedson (81), 6:0 Cristiano Ronaldo (87), 7:0 Tiago (89)

Portugal: Eduardo - Miguel, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Coentrao - Tiago, Pedro Mendes, Raul Meireles (od 70. Veloso) - Cristiano Ronaldo, Almeida (od 77. Liedson), Simao (od 74. Duda)
Sjeverna Koreja: Ri Myong-guk - Cha Jong-hyok (od 75. Nam Song-chol), Pak Chol-jin, Ri Jun-il, Ji Yun-nam, Ri Kwang-chon - Mun In-guk (od 58. Kim Yong-jun), Ahn Yong-hak, Pak Nam-chol 1 (od 58. Kim Kum-il), Hong Yong-jo - Jong Tae-se