PRIZNANJA NAJBOLJIMA

Poraz rukometaša, obrana šuplja uoči SP-a

08.01.2013 u 09:34

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši izgubili su u Umagu od Norveške 35:38 (18:20) u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Svjetskog prvenstva

Nakon što su izabranici Slavka Goluže u nedjelju u Puli slavili s 37:36 pogotkom Marića u posljednjoj sekundi, Norvežani su uzvratili u Umagu.

Norvežani su vodili cijelu utakmicu, a početkom drugog poluvremena Hrvatska je zaostajala čak osam golova (22:30).

Goluža za ovu utakmicu nije mogao računati na lakše ozlijeđene Blaženka Lackovića i Zlatka Horvata, a najbolji strijelac kod naših bio je Ivan Ćupić s 12 pogodaka, dok je goste predvodio Hansen (10).

Dvoboj s Norvežanima u Umagu iskorišten je i za dodjelu priznanja najboljim rukometašicama i rukometašima Hrvatske u izboru Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza.

Za najbolju rukometašicu Hrvatske izabrana je Andreja Penezić, dok je rukometaš godine Ivan Ćupić, kojima je nagrade uručio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Trofej trenera godine dobio je izbornik Slavko Goluža, koji se i u Umagu, kao i u nedjelju u Puli, suočio sa zvižducima navijača koji ne odobravaju nepozivanje u reprezentaciju Ivana Balića.

Za četiri dana u Španjolskoj počinje Svjetsko rukometno prvenstvo, a Hrvatska je u skupini sa Španjolskom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom.

'Nema mjesta zabrinutosti. Jako smo dobro trenirali ovih dana i uvjeren sam da će nam se taj trud vratiti na svjetskom prvenstvu,' rekao je Goluža.