ŠANSE TEK MINIMALNE

Poraz od Fenera srušio san o četvrtfinalu

13.02.2009 u 12:35

Bionic
Reading

Uvjerljivo najlošija utakmica Cibone ove sezone rezultirala je i drugim euroligaškim porazom na vlastitom parketu, no ovog puta poraz od Fenerbahčea još više boli jer se san o četvrtfinalu raspuknuo kao mjehur od sapunice

Pred početak sezone cilj je bio plasman u Top 16. Nakon što su 'vukovi' to osigurali, porastao je i apetit te se počelo govoriti o četvrtfinalu. U skupini s Montepaschijem, CSKA i Fenerbahčeom, to nije izgledalo realno, no nakon uvodne pobjede nad talijanskim prvakom, oči su postale sve veće.

Gostovanje turske momčadi predvođene Gordanom Giričekom spustila je 'vukove' u realnost. Porazom od Fenerbahčea, ali i prikazanom igrom u četvrtak, cibosi su svoje šanse za prolazak sveli na teoriju.

Iako je na presici prije utakmice trener Velimir Persović objašnjavao kako je Fenerbahčeov skok njihova jača strana te da to treba spriječiti, upravo su u tom segmentu igre podbacili. 'Ubio ih je' Mirsad Turkcan koji je u drugom poluvremenu potpuno dominirao reketom i u obrani i u napadu i na kraju skupio 13 skokova uz 20 koševa, a njemu uz bok bio je i Gordan Giriček koji je, iako izviždan od cijele dvorane, pokazao svoju klasu. Drugi segment u kojem su 'vukovi' zakazali je šut. Kus je utakmicu završio bez koša, Alan Anderson ih je postigao 12, ali uz katastrofalan šut, a ni drugi igrači nisu bili puno bolji.

Bila je to najlošija predstava Cibone ove sezone, a možda i dulje. Ponekad se činilo da 'vukovi' ne mogu pogoditi ni bunar. Nažalost, ovakav 'blackout' dogodio se u najgore moguće vrijeme, jer poraz od turskog predstavnika je sve navijače, ali i igrače Cibone iz sna bacio u realnost.

'Još uvijek imamo izglede, a dok je tako, moramo igrati čvrsto, natjecati se', rekao je Calloway. I to je pozitivan pristup. Dok ima šanse, valja se i nadati.