Logo (1)

sve nas je zabrinuo

Ponoć je već odavno prošla, a onda se oglasio Igor Karačić i objavio hoće li zaigrati u polufinalu protiv Norveške

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 23.01.2020 09:25
  • Objavljeno 23.01.2020 u 06:33
Bionic
Reading

Tri minute prije kraja trilera protiv Španjolaca Igor Karačić je u jednom sudaru s Dujšebajevim ostao ležati na terenu. Jedva je, uz pomoć suigrača, vidno šepajući došao do klupe. Bolna grimasa i grč na Karačićevu licu dali su naslutiti da s desnim koljenom nije dobro...

Odšepao je Igor Karačić i po nagradu za najboljeg igrača utakmice sa Španjolcima, jer zabio je 10 golova i sve do ozljede vukao našu reprezentaciju. I onda taj nes(p)retni sudar koljenima u kojemu je Kara lošije prošao.

I nije to izgledalo nimalo dobro, Karačić je naš najbolji strijelac, motor momčadi, jednostavno nezamjenjiv na ovom EP-u, a zabrinutost se mogla vidjeti na licima Line Červara i njegovih pomoćnika, svih naših reprezentativaca.

'Boli me, ali OK sam...', kratko je kazao u prolazu Karačić nakon utakmice. I nije djelovao uvjerljivo. Barem ne tada.

'Karačić? Ne mogu sada ništa komentirati, moram dobiti dijagnozu pa onda mogu reći nešto više. Cindrić je sam rekao da ne može igrati, nisam ga ja štedio. Naravno da nakon što je to rekao da ga nisam ni stavljao', komentirao je nakon utakmice vidno zabrinuti izbornik Lino Červar.

  • +5
Rukomet, EP, hrvatska rukometna reprezentacija, Igor Karačić, ozljeda Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Potrajala je ta neizvjesnost dobrih četiri, pet sati. Čekala se bilo kakva vijest, dobra ili loša, ali da se zna u kakvom će stanju Karačić dočekati polufinale s Norvežanima.

>> Igor Karačić s grčem na licu napustio dvoranu; sve zanima samo jedno - koliko je teška ozljeda našeg prvog strijelca?

A onda... Ponoć je već bila debelo otkucala, četvrtak 23. siječnja 'zavrtio' je svoje prve sate, a na društvenim se mrežama ukazao ON, Igor Karačić.

Glasnik dobrih vijesti bio je, a tko drugi, nego fizioterapeut i dobri duh naše reprezentacije Damir Kajba. Njemu ionako svi igrači 'prođu kroz ruke', ako ih netko može 'popraviti' onda je to Kajba.

'Evo, za sve one koji na Instagramu postavljaju glupa pitanja, ja sad postavljam pitanje Karačiću. Kara, postoji li mogućnost da ne igraš polufinale za Hrvatsku na Europskom prvenstvu?', čuje se u pozadini Kajbin glas dok ispred kamere stoji nitko drugi nego nasmiješeni Igor Karačić. Umoran, ali nasmiješen...

'Apsolutno ne postoji nikakva mogućnost da ne igram. I s jednom nogom ću igrati, ako treba. Ne brinite, sve je u redu', kazao je stasiti Hercegovac Igor Karačić i za kraj - podigao je palac!

Uh, kakvo je ovo olakšanje za sve - navijače, naše rukometaše, izbornika Linu Červara... Norvežani, strahujte! Hrvatska u Stockholm stiže kompletna!

  • +27
Hrvatska - Španjolska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL