NORVEŠKA SRAMOTA

Ponizili najvećeg zimskog olimpijca svih vremena i ovo im je zaslužena kazna!

14.02.2018 u 11:03

Bionic
Reading

Čelni ljudi norveške biatlonske reprezentacije odlučili su ne povesti u Pjongčang osvajača rekordnih 13 olimpijskih medalja Olea Einara Bjoerndalena, a rezultati njihovih sportaša na otvaranju Igara pokazuju da je to ipak bila pogreška...

Neuništivi 44-godišnji velikan ove je sezone marljivo trenirao i spremao se za nastup na posljednjim Igrama u karijeri, nakon što je na prethodnima osvojio čak 13 medalja, od toga osam zlatnih i tako oborio sve zimske olimpijske rekorde.

  • +3
Ole Einar Bjoerndalen Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, u norveškoj reprezentaciji jednostavno su bili bez milosti i odlučili su ga izostaviti s popisa putnika u Koreju, jer po njima nije bio u zadovoljavajućoj formi ove sezone.

Norveška javnost nije bila sretna zbog toga, jer trebalo je odati počast takvom dugovječnom sportašu i dati mu priliku barem u štafeti braniti boje svoje zemlje, no braća Boe, Svendsen i Bjoentegaard su dobili prednost.

Nakon dvije discipline odrađene u Pjongčangu ogorčenje zbog onog što su napravili Norvežani svojoj legendi još je veće. Naime, njegovi sunarodnjaci iznenađujuće još nisu osvojili niti jednu medalju u muškoj konkurenciji, a po teškim vjetrovitim uvjetima u kojima se odvija natjecanje možda je baš iskustvo Bjoerndalena moglo presuditi u njegovu korist pa da zaokruži svoju fantastičnu sportsku priču na bajkovit način.

'Nadao sam se nastupu u štafeti, ali to je tako. Norveška ima jaku reprezentaciju,' priznao je velikan koji je na Igre ipak došao, ali kako bi pratio bjelorusku reprezentaciju. Naime, njegova supruga Darija Domračeva jedna je od najboljih biatlonki današnjice, a u Pjongčangu ima najuglednijeg mogućeg navijača i savjetnika...