odgođen i slalom

Organizatori Igara u Pjongčangu na mukama: Ovo je sad već kritično!

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Joel Marklund / BILDBYRÃ

Nakon muškog spusta i ženskog veleslaloma, zbog snažnog vjetra odgođen je i slalom skijašica na zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Slalom skijašica trebao se održati u srijedu, ali je zbog vjetra koji je puhao i 80 km na sat prebačen na petak.

  • +3

Hrvatska zimska olimpijska reprezentacija - Pjongčang 2018.

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/Pixsell

Organizatori su prvo pomaknuli start prve vožnje za 90 minuta, međutim kako se vjetar nije smirivao morali su odgoditi natjecanje.

Ovo je već treća skijaška disciplina koja je odgođena zbog loših vremenskih uvjeta.

Veleslalom skijašica trebao se održati u ponedjeljak, no zbog vjetra je prebačen na četvrtak, 15. veljače. U četvrtak će biti i spust skijaša koji se prvotno trebao održati u nedjelju, ali je također odgođen zbog vjetra i loših vremenskih uvjeta. 

Do sada je po planu održana jedino muška kombinacija u kojoj je slavio Austrijanac Marcel Hirscher ispred srebrnog Francuza Alexisa Pinturaulta i još jednog Francuza Victora Muffat-Jeandeta koji je osvojio broncu.

Na staru ženskog slaloma trebalo se pojaviti 80 skijašica među kojima i tri hrvatske predstavnice Leona Popović, Ida Štimac i Andrea Komšić.

Otkazan je ove srijede i start utrke biatlonki na 15 kilometara.

Ako se nastave ovi problemi s vjetrom, upitno je održavanje svih alpskih disciplina u Pjongčangu. Već sada je situacija prilično kritična...