KRAJ ZA STRIKEFORCE

Ponajbolji MMA teškaši slavili prekidima

13.01.2013 u 13:05

Bionic
Reading

Posljednja Strikeforceova priredba donijela nam je nekoliko prilično zanimljivih mečeva. Očekivalo da se će svi favoriti u glavnom dijelu priredbe slaviti bez većih problema, ali na kraju se dogodilo veliko iznenađenje upravo u glavnom meču večeri

Belgijski borac Tarec Saffiedine uspio je skoro sve iznenaditi i svladati aktualnog prvaka u velter kategoriji zahvaljujući tome što je bio zaista nadmoćniji tijekom većeg dijela borbe koja je trajala ukupno 25 minuta.

Već sam početak borbe dao je naznačiti da će to biti loša noć za Natea Marquardta, a to se i potvrdilo nakon što se Tarec odlučio za odličnu taktiku što većeg korištenja kožnih tehnika i kako je meč odmicao Nate je imao sve više problema, a kraj borbe jedva je dočekao na nogama s obzirom da je zbog brojnih low kickova imao problema s kretanjem.

Nije poznato kako će sad reagirati UFC i hoće li svejedno pozvati u svoju organizaciju Marquardta koji je izgubio pojas.

Daniel Cormier opravdao je status velikog favorita u borbi protiv Diona Staringa. Iako je koeficijent bio prilično podcjenjivački, čak 20 naprema 1 u korist Cormiera, očito da se radilo o prilično pogođenoj prognozi.

Borba je potrajala otprilike devet minuta ukupno, no radilo se gotovo o kompletnoj dominaciji Cormiera, koji je već u prvoj rundi imao nekoliko prilika za završiti protivnika i na nogama i u parteru, ali na kraju se sve 'odužilo' do posljednje minute druge runde kada je Cormier po tko zna koji put bacio Staringa na pod, ali ovog puta on nije uspio izdržati Cormierove udarce te je sudac prekinuo borbu.

Josh Barnett, za kojeg se također ne zna hoće li ga Dana White pozvati u UFC, stigao je do nove pobjede, a prema našem sudu, vjerojatno je zaslužio priliku u oktogonu, jer mogao bi mnogima pomrsiti planove. S austrijskim borcem Nandorom Guelminom nije imao apsolutno nikakvih problema iako je bio lagano prehlađen prije borbe. Sve je bilo gotovo nakon nešto malo više od dvije minute kada Barnett hvata Nandora u trokut s rukom te ga je dobro zatvorio i WFC-ov prvak morao je vrlo brzo predati borbu.

Gegard Mousasi također ima velike planove ukoliko nastavi karijeru u UFC-u, nedavno je čak pričao da bi vrlo rado skinuo kilažu i ušao u kavez s Andersonom Silvom, a dvoboj s Mikeom Kyleom je završio prilično brzo te je u Gegard u četvrtoj minuti prve runde uspio ugušiti svog protivnika.

Ronaldo 'Jacare' Souza također je slavio prekidom nakon što je izveo kimuru Edu Hermanu malo prije kraja prve runde, ali spomenimo i kako je borba vrlo brzo nakon početka bila malo pauzirana zbog ilegalnog Hermanovog udarca upkickom.


Glavne borbe:
Tarec Saffiedine def. Nate Marquardt - jednoglasnom sudačkom odlukom
Daniel Cormier def. Dion Staring - TKO R2, 4:02
Josh Barnett def. Nandor Guelmino - zahvat (ruka trokut gušenje R1 2:11)
Gegard Mousasi def. Mike Kyle - Submission (gušenje s leđa R1 4:09)
Ronaldo Souza def. Ed Herman - Submission (Kimura R1 3:10)
Uvodne borbe:
Pat Healy def. Kurt Holobaugh - jednoglasnom sudačkom odlukom
Roger Gracie def. Anthony Smith - Submission (ruka trokut gušenje R2 3:16)
Tim Kennedy def. Trevor Smith - Submission (giljotina gušenje R3 1:36)
Ryan Couture def. KJ Noons - podijeljenom sudačkom odlukom
Adriano Martins def. Jorge Gurgel - jednoglasnom sudačkom odlukom
Estevan Payan def. Michael Bravo - TKO R2 4:01)