DRUŽENJE NE LEDU

Pomama za autogramima 'medvjeda' u Domu sportova

11.03.2011 u 09:19

Bionic
Reading

Sezona je završena i hokejaši Medveščaka izašli su na led Doma sportova na uobičajeno druženje s navijačima. Premda je bio radni dan, skupilo se više od 1.500 ljubitelja 'medvjeda'

Bio je to prizor kakav se ne viđa baš često, barem ne u Hrvatskoj. Više od 1.500 navijača stiglo je u četvrtak navečer u Dom sportova na uobičajeno druženje s hokejašima Medveščaka. Sezona je završena i 'medvjedi' se u to vrijeme tradicionalno druže s navijačima. Ideja je bila da svi zajedno kližu u Domu sportova, no želja za autogramima i barem kratki razgovor s najpopularnijim sportašima u gradu bila je prevelika. Navijači nisu popuštali stisak, pa 'medvjedi' jednostavno nisu mogli klizati.

Gledajući s tribina, bilo je teško odgonetnuti tko je na ledu igrač, a tko navijač. Hokejaši su zbog lakšeg prepoznavanja obukli svoje plave dresove, no učinile su to i stotine kibica, pa smo tako nabrojili najmanje 30 Kristana, barem 20-ak Banhama, Hecimovica i Prpica, a i ostatak igrača imao je svoje dvojnike. Sat i pol druženja prošlo je u hipu i ,da je moglo potrajati i dvostruko dulje, nema nikakvih dvojbi da se ništa ne bi promijenilo.

Potpisivale su se Ebelove kartice s igračima, dresovi, majice, posteri, obični papiri istrgani iz školskih bilježnica, sve što je navijačima došlo pod ruku. A hokejaši su bili strpljivi; nikoga nisu odbijali, sa svakime su se slikali i uz smiješak razgovarali s klincima koji tek natucaju koju riječ engleskog. Tko je bio najpopularniji? Vjerojatno Robert Kristan, no ni Wacey Rabbit i Frank Banham nisu zaostajali za obožavateljima.

Sve u svemu, bila je to lijepa i izvrsno organizirana večer koji će velik broj klinaca još jako dugo pamtiti. Hokej je hit u Zagrebu, a igrači su zvijezde kakve bi recimo nogometaši svakako htjeli biti!