SUSJEDI RAZOČARALI

Poljaci prošli, Francuzi proigrali, Slovenci 'out'

26.01.2010 u 17:15

Bionic
Reading

U drugoj skupini Europskog prvenstva u rukometu Francuska je nadigrala Sloveniju 37:28, Španjolska je bila bolja od Njemačke 25:20, a Poljska je svladala Češku 35:34 i kao prva prošla u polufinale

Za Slovence je nakon neočekivanog poraza od Čeha, utakmica s Francuzima bila posljednja prilika. U prvih 30 minuta obrane nisu postojale, a naši susjedi su imali prednost 18:17. No drugi dio donio je puno bolju igru Francuza u obrani, a napad im je jednako dobro funkcionirao. Slovenci su totalno pali i na kraju teško stradali 37:28 te izgubili sve šanse za polufinale. Francuska je na sedam bodova i samo ih teorija dijeli od prolaza skupine.

Najefikasniji kod Francuza bili su Guigou s deset te Narcisse s pet golova, a Omeyer je obranio 17 udaraca. Prva zvijezda 'galskih pijetlova' Karabatić nije imao svoj dan, samo dva gola iz deset pokušaja. Slovence su predvodili Kavtičnik i Zvižej sa po šest pogodaka.

Nijemcima susret drugog kola nije ništa značio. Oni nisu mogli do same završnice za razliku od Španjolaca koji su bili pod pritiskom pobjede. Rukometna 'furija' ipak se dobro nosila s time te je ostvarila prvu pobjedu u drugom krugu. Do poluvremena je bilo 14:9, a s istom razliko su Španjolci dočekali i kraj (25:20). Za Španjolce Tomas šest, a Garcia pet, a kod Nijemaca Gensheimer pet golova.

Poljska je prošla u polufinale nakon teško izborene pobjede protiv Češke 35:34 (18:19). U utakmici bez obrana kod pobjednika najviše su zabili Bielecki (7) te Jurasik, Jurecki i Tluczynki (svi 5). Kod Čeha Jicha je za sedam golova potrošio 17 lopti, a Vitek i Sklenal su dodali po pet.