PRIJAVA ANTOLIĆU I DINAMU

Policija pronašla krivce za nerede na derbiju!

Bionic
Reading

Iako se danima pisalo da će se Bad Blue Boysi, ali ne oni iz maksimirskim čelnicima 'dragog' Fan cluba, već oni koji traže demokratske izbore u klubu, vratiti na maksimirski stadion, organizatori utakmice nisu osigurali potrebnu sigurnost - za sve, pa je policija odlučila podnijeti prijavu protiv istog

A ti 'isti', odnosno organizatori, su GNK Dinamo i Krešimir Antolić, direktor sigurnosti u GNK Dinamu. Razlog policijskog dizanja prijave u stvari je vrlo jednostavan.

Naime, na tribinama je, iako je organizator dužan spriječiti da do sukoba uopće dođe, i to po čl. 44 st. 2 Pravilnika o sigurnosti na nogometnim utakmicama, bio moguć kontakt sukobljenih frakcija, odnosno 30-ak pripadnika 'Fan cluba' te 'antimamićevaca', kojih se na tribinama okupilo nekoliko tisuća.

Naravno, do tog sukoba je i došlo, no ovog puta policija je - prvi put - prema svim navijačima postupila jednako. Istina, pri ulasku 'antimamićevaca' postavili su nepotrebni kordon, bačen je i suzavac, ali su u kritičnom trenutku shvatili da bi moglo doći do većih nereda - te su postupili racionalno.

Odnosno, tražili su od Krešmira Antolića, sukladno njegovim dužnostima po zakonu, da preseli 'mamićevce' na gornju etažu, što je Antolić odbio. Jer znalo se, a upozoravali su i 'antimamićevci', koji je zadatak pripadnika Fan cluba.

'Zbog toga smo već poduzeli potrebne radnje te smo Hrvatskom nogometnom savezu uputili dopis kojim se traži onemogućiti boravak suprotstavljenih navijačkih grupa na istoj tribini. A zbog kršenja odredbi Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom okupljanju protiv organizatora (GNK Dinamo, op.a.) i voditelja javnog okupljanja bit će poduzete propisane mjere', rekli su iz PUZ-a za Večernji list

U srijedu je nova utakmica. Antimamićevci su najavili novi posjet maksimirskom stadionu, iako im, 'k'o za vraga', online sustav onemogućava kupovinu ulaznica za sjevernu tribinu.

Međutim, očito su došla neka druga vremena, pa će i oni moći slobodnije izražavati svoje mišljenje. Sviđalo se to nekom ili ne.

Cijeli članak - u kojem Antolić pravda ulazak i 'čuvanje' svojih navijača u središnjem sektoru sjeverne tribine, ali i policijsko objašnjenje takvih namjera - pročitajte OVDJE