ZLOČIN U SARAJEVU

Policija ga traži; bosanska MMA zvijer odgovorna za ubojstvo?

25.04.2016 u 13:28

Bionic
Reading

Kantonalni sud u Sarajevu izdao je naredbu za raspisivanje tjeralice za najpoznatijim bosanskohercegovačkim MMA borcem, Tomislavom Spahovićem, zbog sumnje da je u petak u 3.40 sati ubio Amila Geca

Uz Spahovića, koji je kako policija tvrdi u bijegu, uhićena je i Melisa Musić, Spahovićeva prijateljica koja mu je navodno pomogla u bijegu. Kako prenosi Fightsite.hr njezin odvjetnik odbacuje bilo kakvu povezanost i tvrdi da nije bila u kontaktu s osumnjičenikom.

Pojavile su se i nove špekulacije u bosanskohercegovačkim medijima prema kojima Spahović nema nikakve veze s utjerivanjem dugova te da se Gec, prije nego što će biti pogođen u glavu, raspravljao sa svojim napadačem.

Mediji su došli i do Spahovićeve majke Silvane koja je negirala povezanost svog sina s pucnjavom.

'Odgovorno tvrdim da moj sin nema nikakve veze s ovim te da uopće ne poznaje Geca. Melisu poznaje, to mu je prijateljica, ali nastradaloga ne poznaje. Moj sin nije u bijegu, nije bitno gdje je on, ali će se javiti, a ja zaista ne želim da se ovakve stvari pišu o njemu. On je sportaš, dokazat će se da je nevin. On ima pare, šta će on kome iznuđivati? Ja sam mu dala pare jer sam prodala kuću u Njemačkoj i stan u Sarajevu. Samo neka priče kruže', rekla je ljutito Silvana za Dnevni Avaz i dodala:

'To jutro bio je u svojoj kući. Nije moj problem to što policija nije došla na moja vrata', zaključila je Spahovićeva majka.