UŽAS U ZRAKU

Pokušaj postavljanja rekorda završio tragedijom

04.04.2014 u 13:26

Bionic
Reading

Čak 222 iskusna padobranaca spremala su se postaviti rekord u skupnoj formaciji u zraku, ali cijeli spektakularan događaj zasjenila je smrt jedne od sudionica

Cijeli događaj odvijao se na nebu iznad Arizone, nekoliko desetaka kilometara od Phoenixa kada je 222 veterana iz 28 zemalja skočilo iz deset aviona te je trebalo u 80 sekundi stvoriti formaciju kako bi 'debelo' nadmašili rekord postavljen prošle godine na Floridi od 'samo' 110 padobranaca.

No dogodila se tragedija. Iskusnoj Nijemci Diani Paris (46) nije se otvorio glavni padobran koji je zasmetao i kod otvaranja rezervnog te je strašna smrt bila neizbježna. Tijelo je pronađeno, a njezin suprug izjavio je kako je imala 1.500 skokova u karijeri.

Organizator je objasnio kako je sve bilo savršeno do trenutka tragedije. Padobranci su uspješno iskočili iz aviona, vremenski uvjeti su bili odlični, spremao se rekord…

Inače, ovo je bila treća smrt padobranca u posljednjih četiri mjeseca, a dodajmo kako ovo područje pamti smrt dvoje padobranaca iz prosinca prošle godine koji su se sudarili te pali s visine od 200 do 300 metara na zemlju.

Umjesto rekorda, dogodila se tragedija